Aangeschoven bij – Alijn Danau

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Alijn Gustave Dorléac Danau

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Met Geert Wilders. Ik zou zijn bivvy in de fik steken, rechts Nederland achter me aan krijgen, in elkaar geslagen worden, er een paar hun oogbollen doorboren met m’n boilienaald, hun oogleden vastzetten met een Long Shank Nailer, in de gevangenis belanden, anaal verkracht worden en aan de drugs raken.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Ooit al de liefde bedreven op een strecher? Ik weet niet wat voor een strecher jullie hebben, maar dezen die ik door de loop der jaren heb gehad waren daar totaal ongeschikt voor. Of ze klapten om, of je zakte er doorheen.  Als het ook een matras mag zijn… dan gewoon mijn eigen vrouw, zij kent het klappen van mijn zweep.

foto1

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Ja, ik zet nooit mijn driepoot met weger eraan op voor ik een vis heb gevangen. En ik ga nooit vissen zonder pet, brengt ongeluk! Verder tel ik elke boilie die ik voer, vermenigvuldig dit met het aantal veeertigponders die ik tot dan toe heb gevangen en deel het door het aantal dertigers. Als het getal oneven is of eindigt op een zes loop ik eerst een rondje langs het water om de slechte vibes te neutraliseren. Als het getal eindigt op een acht dan moeten de hengels om de zes en een half uur worden verplaatst. Bij elk ander getal is er geen vuiltje aan de lucht. Tenzij het volle maan is. Dan moet ik ook bij elk getal dat eindigt op drie en vier die tocht rond het water achterwaarts afleggen. Vandaar dat ik gestopt ben met het vissen op Cassien. Ben een keertje teveel tegen de grond gesmakt, de rotsen afgerold en vol builen en bulten in het water en half verzopen in het ziekenhuis beland.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

een vijftal: Solar Long Shanks: voor het gros van de boilievisserij. Kleine klauwhaakjes uit een zakje zonder label: voor het drijvend vissen met kattenbrokken. Maruta Kinryu’s uit nostalgie. Tiemco vliegbindhaken uit snobisme (vrijwel niemand heeft ze nog) en Long Shank Nailers: voor het dichtrijden van oogleden wanneer ik in mekaar dreig te worden gemept.

6) Steen of lood?

Geen van beiden is echt fijn om tegen je hoofd te krijgen maar hout werpt zo lastig…

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Een hardgekookt ei. Als excuus kan ik aanvoeren dat het dertig jaar geleden is en dat er een verhaal in de krant had gestaan van een gozer die beweerde twee dikke karpers te hebben gevangen op een hardgekookt ei. Wat later je reinste lulkoek bleek te zijn.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Omver klappende strecher nét voor het hoogtepunt.

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Citroën Berlingo

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Shimano crocks, groen van kleur en anti-slip.

foto2

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Verse pizza met geitenkaas (liefst in Frankrijk, daar hebben ze er meer kaas van gegeten).

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Dat is moeilijk, er is zoveel geweldigs verschenen… Stel dat ik na vraag 2 i.p.v. naar de gevangenis naar een onbewoond eiland werd verbannen en drie cd’s mocht meenemen dan zou er waarschijnlijk iets van Brel bijzitten, (eigenlijk zijn ganse oeuvre), De Stabat Mater (liefst de versie van Dvorak – hoe vaak ik het ook al heb gehoord, word het nimmer beu) en ook een vrolijke noot voor het geval er ook wat te feesten valt, doe maar Aretha Franklin. Mag ook niet ontbreken: iets van Cohen.  Het is dan wel te hopen dat er elektriciteit of batterijen voorradig zijn.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Voetbal magazine Humo
Kraai en Gekakel (magazine over euh… sierkippen)

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Nico Vereecken

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *