Aangeschoven bij – Idse van Heerde

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Idsche Wiegchers van Heerde roepnaam idse

foto1
2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Eigenlijk zou ik met iedereen wel aan het water kunnen zitten vissen mits deze persoon zich dan ook voor honderd procent achter het gene staat waar hij mee bezig is als het om het karpervissen gaat. Maar als ik dan toch iemand moet noemen waar ik niet mee zou kunnen vissen is het toch wel mijn eigen vrouw waar ik al meer als 25 jaar gelukkig mee ben getrouwd, waarom moeten zich te veel aanpassen missen de luxe van thuis wie zijn vrouw lief heeft late haar thuis zo doe I…..

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Maakt niet uit als ZE maar in is voor een goed gesprek en moet er wel goed uit zien natuurlijk …

foto2
Een van de redenen om de vrouw thuis te laten..

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee ben niet bijgelovig.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb standaard 3 soorten haken in mijn tackle box liggen eigenlijk gebruik ik ze allemaal wel, allen van PB products; Bridge Beater Hook maten 4en 6 in combinatie met een line aliner deze gebruik ik in 85% procent van mijn visserij verder No Escape Hook maten 4 en 6 en de Long Shank Hook ook in de maten 4 en 6.

foto3
Het meest toegepaste systeem op dit moment.

6) Steen of lood?

Nog steeds lood.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Bestaat er eigenlijk wel slecht aas, denk dat met alle soorten aas wel karper te vangen is mits goed geprepareerd en natuurlijk verse ingrediënten worden gebruikt. Ben van mening dat de juist plek de juiste tijd nog steeds de beste remedie is. Maar om er dan toch een te noemen is dat voor mij toch wel de kikkererwt nooit echt lekker vis mee kunnen vangen.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik schaam me nergens voor, schaam me meer voor de vissers die er wel een rotzooitje van maken langs de waterkant die het er voor de andere collega vissers verpesten waar ze blijkbaar zelf geen erg in hebben. En elk regeltje aan hun laars lappen, en waar je het ook nooit goed bij kunt doen. En altijd en overal met hun grote bekken voor aan staan als het om grote vissen ja die mensen daar schaam ik mij voor…

foto4
Mooie zonsopkomst na een nacht vissen

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Auto.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Dat zijn voor mij de houten klompen en daarbij ook altijd standaard hoort het waadpak.

foto5
Actie: onmisbaar zo’n waadbroek.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Vis eigenlijk nooit erg lange sessies waar ik een warme maaltijd bij nuttig Maar worden er wel langere vistrips gepland dan kan het mij niet schelen wat ik eet als het maar te vreten is.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Heb niet specifiek een nummer wat er bij mij uit springt, BB King, Tina Turner, Erick Clapton, Golden Earing en niet te vergeten de oude Motouwn muziek uit de jaren 70 en 80 zijn toch wel mijn favorieten.

foto6
Zoals ik ze graag mag vangen.
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geen enkele alleen hengelsport.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Patrick van de Kolk

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *