Aangeschoven bij – Ivan de Ridder

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Ivan De Ridder, mijn ouders gaven me maar een naam, en zo vind ik het goed.

foto1
2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Met eender welk individu die verkeerde motivaties heeft met betrekking tot het karpervissen. Hiermee bedoel ik zaken zoals liegen over gewichten en/of vangsten, vissen stelen, stekkenpezers, creaturen die door beïnvloeding  van een chronisch vitaminetekort een overontwikkelde profileringsdrang etaleren enz…

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Mijn eigen vrouw natuurlijk! Al heeft ze het tot nu toe op enkele uurtjes na, nooit langer volgehouden om me te vergezellen tijdens het vissen.
Al zou ‘de babe’ der  Belgenland, Veronique De Kock, wel een aangename verrassing zijn om aan te treffen in de bivvy…

foto2
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Ik zal maar toegeven dat ik bijgeloof heb in de visserij. Enkele goede vrienden van me, zijn er van op de hoogte dat ik een talisman heb. Dit zijn m’n zogenaamde rod buddy’s. Je kent ze vast wel, het zijn die rubber hengelbeschermers, die je hengeldelen in opgeborgen toestand netjes gescheiden houden. Wel, als ik aan het vissen ben, zal ik deze steeds zodanig op mijn bivvytafeltje leggen dat ze met de punten naar de beviste stekken wijzen.
Ooit zag ik ze (na het verspelen van een vis) her en der door elkaar liggen op het tafeltje, waardoor er meteen een verklaring was voor het lossen van de vis…  Onzin natuurlijk, maar kom, ieder heeft zijn tekortkoming!

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Door de jaren heen heb ik een mooi arsenaal aan haken verzameld. Dit van heel veel verschillende types en merken, al zijn er maar enkele hakenfabrikanten.
Mijn keuze zit tussen de maatjes 10-8-6, tenzij er ook nog tussenmaatjes zijn in die serie.  Mijn favoriete haken beperken zich niet tot een merk. Om er toch enkele te vernoemen, De types G4 en T6 Raptors van E.S.P. en  de C-887 van Ashima, hebben me nog maar zelden in de steek gelaten. Verder wil ik ook de Gardner Incizor serie vermelden, nog zo’n haak waar ik alle vertrouwen in heb.

6) Steen of lood?

Mocht steen hetzelfde gewicht en volume hebben dan lood, dan zou de keuze vlug gemaakt zijn. We weten allemaal dat lood schadelijk is voor het milieu, toch vist ieder ermee, simpelweg door het ontbreken van een waardig alternatief. Op waters met veel wiergroei of bodemobstakels is het handig dat je lood vlug vrijkomt, waardoor de vis sneller bovenkomt, en bijgevolg zet ik ook deze zogenaamde drop-off loodsystemen in bij dergelijke situaties…

foto3
7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Al heb ik vele jaren geleden wel producten gekocht waarvan de kwaliteit van zeer twijfelachtig allooi was, toch ga ik hier geen merknamen noemen. Negatieve kritiek in het openbaar geven is namelijk het gemakkelijkste wat bestaat.

foto4
8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Al schaam ik er me niet voor, toch deze:
Het gebeurde enkele jaren geleden.  Tijdens een Franse fish-inn met onze vereniging ‘De Zelzaatse Karpervrienden’, ben ik met een veel te klein Bic bootje omgeslagen in eigen oever. Ik had net mijn eerste rig gaan droppen, en was blijkbaar iets te enthousiast tijdens het uitstappen aan de kant. Hierdoor sloeg het bootje om, met als gevolg dat het bootje bovenop me lag. Toen ik terug boven water kwam, hing er een pak wier  over m’n hoofd. Enkele vrienden kwamen niet meer bij van het lachen door het aanschouwen van dit hilarisch tafereeltje.  Dit had tot gevolg dat ik tijdens deze week zowat iedere keer werd gefilmd, telkens ik me op het water begaf met dat bootje. Gelukkig kon ik het toen wel droog houden…

foto5
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Een voor karpervissers toch wel iets te kleine Ford Focus break.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

In de koudere periode’s draag ik steevast mijn Polar boots van Pro Logic, lekker warme stappers. Wat gewone en lieslaarzen betreft, gaat er niets boven Aigle.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Een wat rare combinatie, spaghetti met een stevige biefstuk, vergezeld van een heerlijke bolognesesaus. Een lekker en simpel ‘outdoor’ receptje, dat ik leerde kennen van een goede vismaat.

foto6
12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Oei, om er nu maar eentje te mogen noemen, dat word moeilijk. Ik heb namelijk een heel brede smaak als het op muziek (genre’s) aankomt. Die gaat van Rammstein tot David Guetta. In een ver verleden was ik deejay bij een lokaal radiostation vandaar. Om dan toch een nummer te noemen denk ik direct aan ‘Still loving you’ van The Scorpions. Goede herinneringen aan uit m’n jeugd!

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

P-Magazine en Dag Allemaal, al zal die laatste vast niet ‘cool’ klinken voor mensen met enige vooringenomenheid, die het blad kennen.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Al zijn er verschillende namen die in me opkomen, ik geef graag de pen door aan Jeffrey Vanderboor, een zeer enthousiast visser. Ik ben eens benieuwd wat hij hier gaat neerpennen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *