Aangeschoven bij – Nico Vereecken

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Nico Vereecken. Mijn ouders hebben me maar één naam meegegeven en als ik hier op de webstek zie hoe sommige mensen werkelijk heetten kan ik ze daarvoor alleen dankbaar voor zijn.

foto6

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Bekrompen geesten, uilskuikens, bekstinkers, Kazakkendraaiers, Stekkepezers, asocialen, lulverhalenrecensenters, visboiliegeurverspreiders, wielerterroristen, vegetarische omnivoren, stompe hakenplooiers, baitbootfundamentalisten, voor niks gesponsorde, pornoknerten, specimenlosers, Tijgernootkidnappers, cobrahooligans, spiegelhoorndragers, kermisvissers, rozecrocsjeanetten, Oeteldonkse zuurpruimen, groene puittenkloppers, Kutputtokkies, betaalwaterverkloters, en nog vele andere. Maar het ligt niet aan hun. Ik ben gewoon een héél moeilijke mens.

foto8

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Om de vrede thuis te bewaren zal ik maar zeggen: mijn eigen vrouw. Ik heb daar trouwens nog een anekdote over. Toen ik nog mooi en jong was, kwam mijn toenmalige vriendin, nu dus mijn vrouw, eens langs terwijl ik aan het vissen was. Ze had twee ijsjes meegenomen. Terwijl zij op de stretcher haar ijsje nuttigde kreeg ik plotseling een run. Om het verhaal kort te houden, mijn ijsje is op haar mooie kleren beland terwijl ik toch een mooie vis kon landen. Ze heeft gezworen nooit meer langs te komen als ik aan het vissen ben. Ze kan toch niet concurreren tegen een vis, is haar argument.

foto16

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, helemaal niet gelovig dus ook niet bij.

foto14

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Man toch, het is zelf zo ver gekomen, dat ik een aparte tas meezeulde tijdens het vissen. Enkel alleen gevuld met haken. Zo gefixeerd was ik op die laatste schakel. Tot op een moment dat het niet meer langer kon en de hele handel thuis heb opgeborgen. Nu heb enkel nog een pakje Solar Longshank hooks, Ashima C-430 Goliaths en TNT Gladiators bij. Voor noodgevallen. Ik maak trouwens al mijn rigs thuis nu. Rustig aan mijn bureau, altijd prachtig afgewerkt. Ik wil géén gedoe aan de rand van het water.

foto3

6) Steen of lood?

Ik ben echt een groene jongen maar ook géén fundamentalist. Ik weet dat lood giftig is maar die stenen is niet echt mijn ding. Ik heb het geprobeerd maar ben er snel van afgestapt. Mijn statement is dan ook dat het lood ook is mee geëvolueerd binnen de moderne sportvisserij en met de sterke coating van tegenwoordig, iets meer “environmentally friendly” geworden is.

foto17

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Meer dan twintig jaar geleden beviste ik het plaatselijke kanaaltje gericht op karper. Ik viste met gekookte en geweekte maïs. Ik dumpte werkelijk het kanaaltje vol. En ving me te pletter. Hoe meer ik voerde hoe sneller de beten kwamen. Ondertussen druppelde de verhalen al door tot in Vlaanderen over het nieuwe engelse wonderaas : thé boilie. En een beetje later schafte ik me een doosje van die krengen aan. Richworth Jamacain Banana. Superduur, keihard maar ze roken wel goed. Maar wat ik ook probeerde, geen vis kreeg ik erop gevangen. Toen in mijn ogen het slechtste aas dat ik ooit heb gebruikt. Ondertussen is er al héél veel veranderd en weet ik wel beter. En wil ik me bij deze ook nog verontschuldigen bij Richworth. Die waarschijnlijk prachtige producten in hun gamma hebben.

foto21

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Schamen is een groot woord maar ik voelde er me wel ongemakkelijk bij. Tijdens een vissessie in Frankrijk zaten Niko Vervaet en mezelf héél goed in de vis. Elke nacht was het wel prijs met heel mooie vissen. S’ochtens was het dus elke dag fotosessie en kwamen onze franse buren altijd koffiedrinken. Terwijl Niko iedereen koffie aan het inschenken was haalde ik een dikke spiegel van 19kg uit de bewaarzak. En toen gebeurde het, de vis spartelde en op het moment dat ik hem wou beschermen door hem strakker tegen de onthakingsmat te houden, haalde hij uit met één perfecte staartslag. Het leek wel een uppercut van Rocky Marciano. Ik dacht echt dat mijn kiezen eruit lagen. Ik moest echt even bekomen en zag werkelijk sterren. Maar nog een geluk bij een ongeluk, de omstanders hadden niets gezien. Enkel na de fotosessie heb ik het aan Niko opgebiecht.

foto23

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Mijn auto en liever nog de auto van iemand anders.

foto27

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Botten. Of laarzen zoals jullie Nederlanders het zo mooi zeggen. Tijdens langere sessie neem ik tot wel 3 paar mee. Want altijd komt er wel een moment dat ze tekort gemaakt zijn en ik waterschade heb.

foto28

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Geflambeerd waterkonijn. Je moet maar eens vragen aan Tonny Schrijver wat ik daarmee bedoel

foto20

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

No Suprises van Radiohead. Radiohead is gewoon de Pink Floyd van mijn generatie.

foto30

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Ik werk zelf in de media dus heb ik toegang tot eigelijk alles. Dus lees ik ook alles wat me interesseert. Van interviews in vrouwenbladen tot analyses in sportmagazines,  wat hot is in cultuur en not is in politiek maar het moet interessant zijn.

foto32
14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Niko Vervaet

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *