Aangeschoven bij – Erwin Vos

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Erwin Bert Vos

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Nou ben ik doorgaans nog al behoorlijk kieskeurig over een aantal zaken, maar in principe zou ik met iedereen kunnen vissen die net als ik gedreven is en niet bepaald lui aangelegd. Vanwege mijn werkzaamheden leidt ik een behoorlijk druk bestaan en de tijd die ik dan ook kan besteden aan het vissen wil ik optimaal en maximaal gebruiken. Het vissen begint bij mij al vanaf het moment dat ik mijn stropdas afdoe en mijn visspullen in de auto slinger. Meestal vis ik samen met Pieter van de Werfhorst, een gedreven visser met oog voor detail, en daarnaast vis ook veel alleen. Wanneer je echter met z’n twee├źn bent deel je niet alleen de vangsten samen, maar ook de losschieters en karbonades!

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Dat kan er maar 1 wezen en dat is mijn vrouw Renate; Uiterlijk innemend en innerlijk uitstekend. Vanaf het begin dat ik me ben gaan toeleggen op karpervissen heeft zij mij overal bij geholpen, en nog steeds. Vanaf het moment dat we samen in de keuken stukje voor stukje deeg met de handjes tot boilies draaiden zo’n 17 jaar geleden, tot het fotograferen van karpers in alle vroegte. Die keren dat ze op mijn stretcher ligt is meestal in Italie als we aan de waterkant zitten met een fles wijn terwijl voor ons de hengels liggen te wachten op een andere Italiaanse schone.

foto2

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, en heb ook geen stress als mijn (verschillende) hengels niet waterpas staan.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Genoeg, maar gebruik meestal een 5-tal haken afhankelijk van de omstandigheden. De FX2000 van TNT nr.6, de Spider van TNT nr.6, Anti-eject Xstrong PB products nr.6, Incizor Gardner nr.6 en JRC Connect nr.6. Ik probeer af en toe wel eens een andere haak, maar van de haken die ik het meest gebruik weet ik wat die haken aankunnen en waartegen ze bestand zijn.

foto3

6) Steen of lood?

Geef mij maar lood. Ik heb ongeveer twee jaar geleden wel met steen als gewicht gevist op stekken niet ver uit de kant, maar geen verschil kunnen constateren in het aantal vissen wat ik ving. Lood is er verkrijgbaar in zoveel maten en soorten en geen enkel ander material is er zo compact (Goud uitgezonderd dan, maar daar vang je alleen goudkarpers mee).

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Dat was een jaar of tien geleden, toen kocht ik ready- mades uit Frankrijk, geen staart mee gevangen. Volgens mij waren dat chemische nucleaire bollen waar alleen de fabrikant wat vissers mee heeft gevangen (bedrijf bestaat ook niet meer). Ik vis met de mixen van Watersportcentrale Genk en laat daar mijn bollen van draaien.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik schaam me niet gauw moet ik bekennen, maar een paar jaar geleden heb ik een tweetal politie-agenten wel enigszins het schaamrood op de kaken laten krijgen. Ik viste in de nacht van 5 september, de volgende dag was ik jarig, toen rond 2 uur in de nacht een tweetal agenten met hun grote zoeklamp op mij schenen op het moment dat ik wilde ingooien. “Goedenacht jongeman, wij houden een razzia in de polder en u vist nu na 1 september, in de gesloten tijd. Vergunning graag”. Ik gooi eerst even in en daarna pak ik mijn papieren wel, dat woord razzia doet me wel ergens aan denken zei ik enigszins ge├»rriteerd tegen de agent. Hij controleerde mijn papieren en pakte zijn bonnenboekje tevoorschijn. “Dat wordt betalen, u vist ’s nachts buiten de toegestane periode en dat gaat u geld kosten”. Hoeveel is dat dan? “Veertig euro, en u moet direct inpakken en naar huis gaan”. Nu gaat u te ver meneer agent, die boete betaal ik wel maar nu inpakken en naar huis gaan, weet u wat er dan gebeurd thuis? Mijn kinderen worden dan wakker, oke die slapen wel weer gauw in, maar mijn vrouw wordt dan wakker in haar 1ste slaap! “Wat is dan het probleem” zei de agent. Ik ben nog wat romantisch en erotisch van plan met mijn vrouw morgen, maar dat kan ik dankzij jullie wel op mijn buik schrijven. Vanwege het feit dat ze op gruwelijke wijze wakker is gemaakt door een man die bijna jarig is en van oom agent zijn spullen moest inpakken. Ik keek hem serieus en strak in de ogen en beide agenten keken elkaar aan en begonnen te glimlachen en zeiden: “De bekeuring krijg je gewoon, maar dat laatste willen we je vlak voor je verjaardag niet aandoen, dus blijf vannacht maar zitten dan”.

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

De auto blijft voor mij een gebruiksvoorwerp en moet dus voldoen aan de eis dat ik mijn vispullen kwijt kan. Momenteel is dat een Toyota Avensis stationwagen. Wanneer ik een eind moet lopen om bij mijn stek te komen dan gaat er niets boven een goede transporter.

foto4
10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Klompen, zomer en winter! Als het hard regent laarzen, groene rubberen kaplaarzen.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ik ben gek op eten, lust ook alles. Als het maar warm is, want aan de waterkant ben ik niet zo kieskeurig.

foto5

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

I was born to love you, van de groep Queen.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Vakliteratuur.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Bert Goris, ook zo’n gedreven visser bij ons uit de omgeving.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *