Aangeschoven bij – Wim Simons

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Wilhelmus bastiaan

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Mensen die het karpervissen in een kwaad daglicht zetten.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Eigenlijk ga ik vissen voor mijn rust dus wil ik niemand op mijn stretcher tegenkomen en als er al iemand zou zijn is het mijn eigen vrouwtje.

foto2

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee ik ben totaal niet bijgelovig en in mijn vissen moet ik het tot nu toe ook nog steeds van mijn eigen kunnen hebben.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb in het verleden alle soorten haken wel uitgeprobeerd maar ik beperk me nu maar tot zo’n 3 soorten dat zijn longshankhaken voor de openwatervisserij omdat ze een zeer goed prikvermogen hebben, superhooks van gamakatsu voor de snagvisserij en curveshank haken voor muzzapresentaties.

6) Steen of lood?

Zolang ze nog geen stenen hebben die het zelfde soortelijk gewicht van lood benaderen toch lood en het liefste zwaar lood!

foto3

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Ja das een moeilijke vraag hahaha ik ben toch wel een boiliesamensteller in hart en nieren en weet ondertussen genoeg om een hele goeie bol inelkaar te steken maar vroeger toen de boilies nog schaars waren heb ik ooit een een bakje gekocht met vanille bollen en die waren me toch een partijtje ranzig hahahaha heb ze na het openen maar gelijk weg gegooid want die wilde ik de vissen niet eens laten vreten.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Nou das een jaar of 7 a 8 geleden toen ik nog met tuning van auto’s en vissen bezig was, ik had toendertijd een peugeot partner hdi gloednieuw met een open luchtfilter totaan de grond via een buis. Ik met mijn maat samen naar cassien geblazen en het moment dat we de parkeerplaats bij de brug opreden ging ik ff door een plasje heeng en ja hoor de auto stopt er gelijk mee!!! heel het blok vol met water lekker bezig hahahaha. Zo zijĀ  er nog wel wat voorbeelden maar meestal met de auto onderweg naar een bestemming en niet echt in het vissen zelf.

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Nu rij ik in een peugeot expert hdi meer omdat ik 3 zitplaatsen nodig had in verband met gezinsuitbreiding en dat we met z’n drieen op vakantie konden.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Ik loop nog het liefste gewoon op mijn nike’s maar een setje lieslaarzen staat ook altijd klaar en in de wintertijd een paar bergschoenen.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Hahaha ja das een makkelijke zeker als ik in belgie zit te vissen dan zijn het vlaamse frieten maar anders een kofte of spagetti.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Dat is voor mij heel moeilijk te zeggen omdat ik niet echt een vaste smaak hebt qua muziek want dat loopt van rock tot keiharde hardcore maar vind een plaatje wel erg grappig en dat is love is you van happymen. Beetje vreemde keuze misschien maar ik ben wel van de stevige plaatjes alleen niet tijdens het vissen want je zal bij mij geen radio vinden en zeker geen laptop of portable dvd speler, ik hou van mijn rust en dan kan ik ook helemaal op gaan in de natuur en de visserij.

foto4

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Ik lees verschillende bladen maar het gaat voornamelijk over hengelsport en of fittness.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Anton de Rijk

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *