Aangeschoven bij – Age Douma

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Age Wijtse Douma zag het levenslicht op 25 jan 1972 in het Friese Burgum.

foto1
Voor de derde x op hetzelfde aas
2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Buiten de vakantieperiode kan ik één hooguit twee nachtjes per week vrijmaken voor het daadwerkelijk vissen op karper. De dagen dat ik niet vis ben ik anderhalf uur kwijt aan het voorvoeren. Ga je dan samen vissen dan moet je bereid zijn om je vissen te delen. Ik kan er wel van genieten als een vismaat die ook veel tijd aan zijn visserij besteed een mooie vis pakt maar ik vang ze toch het liefst zelf. Op een paar gezelligheids sessie na betekent dit dat ik ervoor gekozen heb om alleen te vissen. Niet helemaal alleen overigens, Silke onze Friese Stabij is al sinds haar puppy tijd verslaafd aan het vissen en gaat graag met mij mee.

foto2
Soms toch met een vismaat
3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

De kans is groot dat Nynke, mijn vriendin, dit ooit ook eens leest daarom kies ik voor haar, ja  weet het ben een lafaard.

foto5
Ook verslaafd aan het vissen

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, totaal niet.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Pffff, stuk of 50 verschillende soorten haken schat ik. De laatste jaren gebruik ik bijna uitsluitend nog de Bridge Beater maatje 4 van PB  en een enkele keer de Intruder maatje 6 en 8  ook van PB. De eigenaar van de hengelsportzaak die ik vaak bezoek attendeerde mij er vorig jaar  op dat het assortiment van PB vernieuwd zou worden en dat ook de Bridge Beater zou verdwijnen. Heb toen gelijk 25 pakjes besteld en ben inmiddels met het laatste pakje bezig. De nieuwe versie van de BB heet nu geloof ik de Jungle Hook, weet niet of het precies dezelfde haak is.

foto3
Prachtig!
6) Steen of lood?

Lood

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

In het verleden viste ik nog wel eens met de goedkopere ready mades. De vangsten waren altijd tegenvallend vooral ook na een voersessie. Ben mij er nu wel van overtuigd dat je op het grote water zeker ook het verschil kunt maken met een kwalitatief hoogwaardige freezerbol. Laat mijn boilies nu alweer zo’n vier jaar draaien door een bevriende boilieboer en ben hier zeer tevreden over. Het draaien van boilies is  nooit mijn hobby geweest en dit uit te besteden betekent ook nog eens meer vistijd voor mij.


foto6

maken zeker verschil!

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik ben zo rond 1997 begonnen met het gericht vissen op karper. Afgelopen jaar heb ik op KSN Regio Fryslân penvisdag voor het eerst met de pen gevist en heb zelf mijn eerste penvis kunnen vangen. Ik schaam mij er niet echt voor maar heb er wel spijt van dat ik niet meer tijd heb geïnvesteerd in deze spannende en leerzame manier van de karpers te belagen. Ga in de toekomst hier zeker meer tijd aan besteden

foto4
Riggies uitvaren
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Ik rij in mijn VW Passat V5 2.3 naar de haven waar mijn Carolina Skiff DLX 1765 ligt. Aangekomen op de stek vaar ik mijn rigjes uit met de Vortex 240.

foto7
Ben dit jaar gestart met bootvissen
10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

In de zomer doe ik hier niet zo moeilijk over en zijn het vaak sportschoenen. In de winter een paar lekkere warmtelaarzen met geite(n)wollen sokken.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Boerenkool met spekjes en worst. Het liefst natuurlijk vers gemaakt door moeders de vrouw en dan ff opwarmen op de coleman. Een goede tweede optie zijn de voorverpakte boerenkoolschotels van de Jumbo.

foto8
Fries SKP Spiegeltje

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Hangt er vanaf in wat voor stemming ik ben. Er zijn maar een paar genres waar ik echt een afschuwelijke hekel aan heb en dat zijn Jazz en Hardcore house, of hoe dat ook mag heten. One van Metallica is wel één van mijn favorieten.

foto9
Bad hair day
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geen, lees de Telegraaf regelmatig en lees ook graag thrillers.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Martijn Nederpel

Age Wijtse Douma zag het levenslicht op 25 jan 1972 in het Friese Burgum.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *