Aangeschoven bij – Pascal Rijzinga

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Pascal Rijzinga

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik vis veelal alleen en af en toe een gezamenlijke sessie. Ik heb geen vaste vismaat en vind dat eigenlijk wel goed zo. Ik zou niet kunnen vissen met mensen die een totaal andere belevenis van het karpervissen hebben dan ik heb. Ik vis voor mijn plezier en moet dat combineren met mijn gezin, werk en sport etc.. Dan wordt vissen minder vanzelfsprekend en is het veel meer plannen. De echte drang om te moeten vissen is er bij mij niet. Mijn visserij speelt zich dan ook uitsluitend af in de ochtend of avonduurtjes en veelal alleen.

 

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Ik vis geen nachten dus samen op de stretcher wordt lastig, ik opteer dan ook het gras. Een aantal vrouwen die ik daar wel zou aan willen treffen zijn: Hellen Hunt, Sarah Wayne Callies (ja mannen, ga maar Googelen). De lijst kan uiteraard nog veeeel langer ūüôā

zonsopkomst

 

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, niet echt. Wel heb ik per stek een aantal vaste gewoontes. De ene hengel links en de andere rechts en zo gaan ze meestal ook het foudraal in. Ik heb geen geluksmunt, bijzondere hangers o.i.d.. Je zal het toch kwijtraken zeg…hahaha. Wat ik wel heb is, dat ik niet snel iets nieuws zal gaan gebruiken. Ik heb een hele tijd al mijn onderlijnen gemaakt van onderlijnmateriaal van Mainline: Mainlink Connection (Zenon Bojkos). Echt geweldig spul maar niet meer te krijgen. Onverhoopt ben ik toen op zoek gegaan naar ander onderlijnmateriaal. Hetzelfde geld voor de Stiffrigs. Daar gebruik ik altijd al witte amnesia voor. Ik ben er bijna door en moet het nu weer via het Internet bestellen. Fluor carbon heb ik ook evenals Red Ant van PB maar toch heb ik daar niet hetzelfde vertrouwde gevoel bij als bij witte amnesia.

stiffrig

 

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Eigenlijk maar 3 soorten; niet zo veel dus. Zoals hierboven reeds vermeld, experimenteer ik niet zo veel met onderlijnen en haken. Ik vis altijd met een standaard onderlijn van gevlochten onderlijn materiaal en een line aligner en de andere hengel een stif rig van max 12 cm. Never change a winning team zullen we maar zeggen. Sinds een geruime tijd gebruik ik de SB100 maatje 6 van StarBaits met een gevlochten onderlijn. De haak lijkt veel op de anti eject van PB die ik daarvoor gebruikte. De SB100 is erg betrouwbaar en bevalt me dan ook uitstekend. Daarnaast gebruik ik voor mijn stiff rigs altijd de Gamakatsu Specialist maatje 4. Ondanks het feit dat we er momenteel wat problemen mee ondervinden (afbreken), blijft het gewoon een goede haak. Daarnaast heb ik nog een zakje met weerkhaakloze Korda haken waar ik eigenlijk niets meer mee doe maar wel altijd bij me heb. Ik hoor verder veel goede berichten over die nieuwe Fox haken, misschien dat ik die nog eens ga testen.

standaardonderlijn

 

6) Steen of lood?

Lood. Ik heb een paar keer met die stenen gevist en vond het waardeloos. Door de vreemde vormen draait de steen heel erg vreemd rond bij het indraaien. Ook vond ik het gewicht van de stenen t.o.v. lood tegenvallen. Ik vis bijna altijd met 120 grams lood en dat worden dan enorme stenen (formaat hunebed). De stenen die ik destijds heb gebruikt, liggen nu dan ook op de bodem van de plas waar ik destijds viste.

Ik ben wel een voorstander van goede alternatieven voor lood. Lood is erg slecht voor het milieu. Als ik alleen al kijk naar de stukken (top)lood die ik kwijt raak op jaarbasis… steen is dus voor mij geen optie. Ik heb wel eens overwogen om wat met beton te gaan experimenteren.

 

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Met echt slecht aas heb ik nog niet gevist en vraag me af of dat er ook wel echt is. Wel aas waarmee je beduidend minder vangt dan mijn eigen brouwsels. Ik noem bijvoorbeeld ready mades. Ik heb dat een seizoen getest maar was snel weer overtuigd in mijn eigen verse ballen.

Als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor kant en klare pop-ups. Zelfs op die fel gekleurde fluo dingen heb ik stom genoeg nooit wat kunnen vangen.

boilies

 

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

De keren dat ik in het water ben gedonderd (zelfs met vis en al), mijn hengeltop halverwege de plas dreef, mijn fotokaartjes ben vergeten etc. etc.. Ik denk dat we met ons alleen een mooi boek kunnen vullen met alle bloopers.

blunder

 

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Bijna altijd onze Peugeot 206 SW. Daarnaast voer ik nog wel eens op de fiets of MTB.

 

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Als het regenachtig of koud is, draag ik altijd laarzen. Ik heb een stel warmtelaarzen van het merk “Eiger”. Heerlijk warm en gemaakt van rubber wat niet breekt of scheurt zoals vele andere laarzen. Ook lopen ze heerlijk. Wanneer ik geen laarzen draag, draag ik meestal een stel oude (sport)schoenen. Ik heb geen waadpak en ook geen lease laarzen.

 

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ik eet bijna nooit warm aan de waterkant. Voor de rest alleen een broodje / koek en wat fruit. Die ene keer dat het dan wel voorkomt, dan is het vaak een kant en klaar maaltijd. Nasi of macaroni doet het bij mij altijd wel goed, het maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit.

 

foto3

 

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Oei, lastig. Ik ben een ware muziekliefhebber en kan dan ook moeilijk kiezen. Ben een groot fan van K’s Choice en vind het erg jammer dat ze uit elkaar zijn. Voor onze hobby is “Not an addict” wel heel erg toepasselijk. Daarnaast blijf ik Born in the USA van “The Boss” geweldig vinden. Maken we het lijstje verder af dan krijgen we: House of Pain met Jump around, Cypress hill – Insane in the brain, U2 – Where the streets have no name, Live – Selling the drama, Astral Projection – Mahadeva, Dj Ti√ęsto etc. etc. Hoe lang moet ik door gaan??

foto2

 

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Dat zijn er best een aantal. Ik heb een abonnement op het fototijdschrift Zoom.nl, het MTB blad O2Bikers en de Computable. Via mijn werk lees ik dan nog de Automatiseringsgids en de Computer Totaal.

 

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Hans Moolenaar. Ik heb Hans leren kennen via de KSN en hij lijkt me de aangewezen persoon voor deze vragenlijst.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *