Aangeschoven bij – Arjen Uitbeijerse

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Arjen Uitbeijerse

openingsfoto
Momenteel zijn enkele nachtjes ‘mijn ding’

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Tegenwoordig vindt een groot deel van mijn visserij alleen plaats. Als ik echter met iemand anders vis, zou het niet iemand moeten zijn die altijd op dezelfde stek vastgeroest zit. Hiermee bedoel ik aankomen tent opzetten en deze onder geen beding meer afbreken voor het eind van de sessie, zelfs niet als je ergens anders vis zou kunnen vangen. Persoonlijk ben ik wel van de wat flexibelere aanpak, je kunt beter op zoek gaan naar de vissen als wachten tot ze jou vinden…

foto0
Nederlands goud…

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Dit antwoord is een hele makkelijke; Jamie (mijn vriendin). Eind april 2007 had mevrouw eindelijk weer eens zin om een nachtje mee te gaan, ik viste deze periode op een erg lastig water met een lage bezetting aan karper. Tot aan deze dag was er gedurende dit jaar nog geen vis op de kant gekomen (ondanks, dat er toch stevig gevist werd). Terwijl we op weg waren naar het water vertelde Jamie me al dat ik vannacht mijn (target) vis ging vangen. Natuurlijk dacht ik hier het mijne van en nou moet ik zeggen dat ze wel vaker dergelijke dingen roept… Goed, de nacht was voorbij en ik had mijn targetvis in de bewaarzak zitten (ze had hem zelfs vanuit de boot geschept voor me). Het zal geen paar weken later geweest zijn dat er op een ander water nagenoeg hetzelfde gebeurde. Nadat ik zelf een nacht of zes op dit water gevist had ging Jamie weer eens mee (tussentijds was ze niet meer mee geweest). Eigenlijk kan je het al bijna weer raden; de volgende morgen lag de zwaarste vis van het water op de kant (ze had zelfs verspeld op welke hengel ik hem ging vangen).

foto1
De kleinste van de twee bijgeloof vissen…
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Ik denk dat de meeste vissers wel op een bepaalde manier bijgelovig zijn, mijn voorbeeld hierboven onderstreept dat een beetje. Anderzijds is het wel ‘gevaarlijk’ om gedurende een lange tijd, dezelfde dingen te blijven doen. Iedereen hoort zichzelf keer op keer te verbeteren in zijn of haar visserij en bijgeloof en (te) veel vertrouwen kan dit wel een stevig afremmen en ervoor zorgen dat je erg lang het zelfde blijft doen (proberen).

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Op zich valt het wel mee hoeveel verschillende soorten haken ik in mijn tackle box heb zitten. Tijdens het grootste deel van mijn (huidige) visserij vis ik voor een bepaalde grote vis en hierbij kan ik weinig risico’s nemen. Als ik een voor mij nieuwe haak test waar ik niet voor de volle honderd procent vertrouwen in heb kan dit me wel eens een grote vis kosten, dus doe ik dit enkel op wateren waar het ook kan. Haken waar ik vertrouwen in heb zijn de beschikbare series van Korda (deze gebruik ik voor kanaal visserij en open water). Verder gebruik ik voor ‘het zwaardere’ drilwerk graag een stevige stalen variant, waarbij je ongeveer een boomstam in tweeën kan trekken (PB heeft er zo enkele in haar assortiment).

foto2
Mijn haken voor open water en kanalen

6) Steen of lood?

Voor het moment eigenlijk enkel loodvarianten, de vorm en het gewicht hangt weer (veel) af van de situatie ed.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Dat is een lastige vraag; alle aassoorten die ik in het verleden gebruikt heb waren behoorlijk van kwaliteit. Natuurlijk zijn er merken en mixen die de boventoom voeren, echter is dit ook grotendeels afhankelijk. Als ik dan toch iets moet noemen dan denk ik dat dit kikkererwten zijn (net zoals Hakkert). Een aantal jaar terug viste ik geregeld nog eens met partikels, echter vind ik pinda’s en tijgernoten een veel betere keuze als kikkererwten, misschien ook iets persoonlijks?

foto2b
Zelfontspanner dertiger uit mei 2007

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Echt schamen bijna nergens voor, enkel zijn er wel eens dingen die je een naar gevoel geven. Om maar iets op te noemen; als je langs een water rijd en je komt er enkel afval tegen (wat ook daadwerkelijk door vissers is achter gelaten). Dan vind ik dat altijd erg om te zien en begrijp ook nooit hoe dergelijke mensen met hun visserij bezig zijn…

foto3
Belgische winter koi
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Volkswagen Transporter (TDI) uit september 2006

foto4
Voiture
10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Voor mij een belangrijk onderwerp omdat ik het presteer om altijd met natte voeten aan de waterkant te eindigen. Zelf als ik amper bij het water in de buurt kom lukt het me nog om mijn voeten nat te krijgen, vraag me niet hoe maar het lukt me! Om even naar de vraag terug te keren; over het algemeen gebruik ik stevige bergschoenen tijdens mij visserij (altijd in combinatie met lieslaarzen of een waadpak)!

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Als ik alleen (enkele nachtjes) vis besteed ik nauwelijks tijd aan eten, meestal eet ik dan een paar boterhammen en soms helemaal niks. Als ik in het buitenland vis is dit een ander verhaal; dan wordt een arsenaal aan maaltijden open getrokken, niet zelden wordt er dan een overheerlijke barbecue voorbereid…

sunset

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Dat is een pittige vraag… Er zijn gigantisch veel nummers die meer dan behoorlijk zijn, als ik dan toch iets moet kiezen is het denk ik iets van de Red Hot Chili Peppers…

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Zijn die er dan?

foto5
14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

De vragenlijst zou ik graag voorleggen aan Sjoob Kobus. Sjoob is iemand die ik al een flinke tijd ken en beschikt over een dosis humor en ik denk dat hij (zoals) altijd wel wat nuttigs te schrijven heeft.

Frankrijk; voorlopig even niet

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *