Aangeschoven bij – Roald Borgman

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Henry Roald Borgman

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik kan heel slecht tegen van die ADHD typjes die de hele tijd maar druk zijn. Ik ga voornamelijk voor mijn rust naar het water, ff bijkomen van een drukke werkweek. Al mijn aandacht gaat naar het vissen en dan kan ik van die druktemakers echt missen als kiespijn.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Als ik dan toch afgeleid moet worden dan mag Sophie Hilbrand wel even op mijn stretcher liggen maar het zal wel bij gedachten blijven, je moet tenslotte altijd wat te wensen overhouden.

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Bijgelovig niet echt, ik heb wel een vaste volgorde van opbouwen. Altijd eerst de plu opzettten, spullen eronder, dan mijn schepnet klaarleggen en dan pas de hengels ingooien of uitvaren. Voor de rest ben ik de nuchterheid zelve, bij mij geen vaste muziek in de auto of dezelfde trui aan omdat ik toevallig een paar vissen meer ving die dag.

foto2
5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb eigenlijk alleen maar klauwhaken in mijn assortiment, welliswaar van verschillende merken maar het zijn 1 en hetzelfde type. Ik vis bijna altijd onder zware omstandigheden, op extreme afstand of zwaar met wier begroeide wateren of in het laatste geval tegen opstakels aan. Dus ik heb sterke haken nodig die als ze eenmaal vlees hebben gepakt ook bijna niet meer lossen. Nu is het zo dat klauwtjes niet de beste prikkers zijn maar met een beetje krimpkous kom je een heel eind.Heb wel met andere modellen geƫxperimenteerd maar kom toch altijd weer terug bij mijn oude vertrouwde klauwtjes.

6) Steen of lood?

Lood ,veel compacter en veel meer mogelijkheden.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Duivenvoer, wat een alarmbel voor platten zeg!!! Ging een tijd geleden aan de slag op een klein putje in de buurt waar het goed vangen zou zijn met particles, dus ik dacht dan combineer ik alle particles toch ff in de vorm van duivenvoer. Kan niet beter toch. Nou dat heb ik geweten, het slijm van die platten zat tot in mijn sokken, wat een ellende.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Schamen niet echt maar in het verleden nam ik het niet zo nauw met de regels, hoezo nachtvisverbod, hoezo reservaat er ligt toch water en ik kan er vissen. Na een aantal bekeuringen en aantal levensjaren erbij ben ik er wel achter dat het een stuk rustiger vissen is als je je (een beetje) aan de regels houdt.

foto3

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Een auto om bij het water te komen en een kruiwagen of een boot om bij de stek te komen.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Tijdens het vissen draag ik altijd legerkisten, waterdicht en niet kapot te krijgen. En nog veel belangrijker je springt er zo in. Voor de rest maak ik veel gebruik van een waadpak.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Als ik alleen vis val ik vaak terug op de good old Struik maaltijden maar meestal is er wel een snackbar of een shoarmazaak in de buurt en daar valt een hoop mee te “regelen”.

foto4

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Met stip op 1 STILL HAVEN’T FOUND van U2. En voor de rest is mijn muzieksmaak vrij breed.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Als ik dan toch wat anders lees dan is het vaak een Nieuwe Revu.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Remco Berendensen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *