Aangeschoven bij – Djurre Lucardie

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Jurriaan Pieter Lucardie, roepnaam Djurre

foto1
Ook de begeleiders op een kamp vissen een beetje mee

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik zou absoluut niet met iemand kunnen samen vissen wie zijn eigen succes boven alles stelt, en daarmee alle middelen daartoe geoorloofd vind. Vissen gaat bij mij om het in de natuur zijn, het lekker tot rust komen,gezellig met een vismaat of lekker alleen in alle rust want dat is lekker vissen voor mij. Ook zou ik het absoluut niet met iemand uithouden waarbij alles om de naald op de weegklok draait, zo iemand die iemand anders op de gevangen gewichten beoordeeld in plaats van op de persoon zelf. Hier zijn er al iets te veel van in de hedendaagse karperwereld naar mijn bescheiden mening.

Verder ben ik iemand die tegenwoordig veelal jeugdleden bij mij uit de regio mee neem op wateren waar ze anders niet zouden komen, dit kan door de afstand zijn of omdat je bepaalde spullen zoals een boot voor nodig hebt.

foto2
Openbare wateren in Frankrijk, ze zijn er in overvloed!
3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Dit is niet om geen ruzie te krijgen, maar toch zou ik het liefste mijn vriendin daar aantreffen. Zij is iemand die mij volledig in mijn hobby steun en die me ook begrijpt als die zuidwesten wind begint aan te wakkeren over het water. Verder kunnen we tijdens het vissen ons ook nog storten op een gezamenlijke hobby, namelijk fotografie.

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Ja, ook ik beken dat ik een soort van bijgeloof heb. Het is niet met een bepaald muziek nummer in de auto onderweg naar het water, niet dat ene bolletje wat ik voer welke ik een kusje mee geef. Bij mij is het namelijk de boilie stopper! Jaar en dag vis ik al met bepaalde stoppers van een Engelse firma, en ik zit echt gewoon niet lekker te vissen als ik een andere eraan heb. Natuurlijk weet ik dat het complete onzin is, maar toch betrap ik mezelf er iedere keer op dat ik weer die stoppers bestel. Inmiddels heb ik een groot overschot in mijn schuur liggen, dus wat dat betreft kan ik nog wel even voort.

foto3
Beestjes in Frankrijk

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Eigenlijk heb ik er veels te veel in liggen. Het zullen er wel 12 a 15 verschillende zijn. Meer omdat je ze ooit eens hebt gehaald, en heel soms er een van gebruikt. Er zijn wel een paar haken welke ik wel veel gebruik / gebruikt heb. Dit zijn de oude ashima 887 en de Europeaan boilie hook (merk zou ik niet meer weten) Tegenwoordig ben ik helemaal verknocht aan de SSC haak van Fox. Deze gebruik ik eigenlijk alleen in de maatjes vanaf 8 en kleiner. Soms wil ik wel eens een long shank pakken maar dat is ook alleen als de situatie het toelaat.

foto4
Zoals ik ze graag mag vangen, een mooie schub met appart schubbenpatroon

6) Steen of lood?

Nog steeds lood. Puur omdat het soortelijk gewicht van stenen in verhouding met lood niet vergelijkbaar is. Lood geeft gewoon de beste inhaking door het gewicht.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Vroeger hele foute readys… Dat was nog in de tijd dat ik wel eens bij een lokale viswinkel kwam en daar heb ik ooit eens readys gehaald. Nou een ding was zeker, erg goed waren ze niet en vangen deden ze ook niet. Het enige wat ik daar ooit op ving was een pad, en vraag me niet hoe me dat gelukt is…

foto5
Groot open water zoals de randmeren
8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

In mijn visserij niet echt iets bijzonders, enige dat ik kan bedenken is dat ik soms wel eens stiekem met de boot een natuurgebied wil ingaan en me er soms verstop in de kanten. Maar waar ik mij echt voor schaam, is bepaalde gebeurtenissen in onze hedendaagse visserij. Neem de opkomst van betaalwateren, de onrust aan de waterkant want hij zit op mijn stek en ga maar verder. O ja, vergeet de vuilnisbelt niet welke zoveel vissers achterlaten!

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Een hele fijne Peugeot 307. Ideaal als je even een kort nachtje wil doen door de weeks, wat ik toch veelal 3 a 4 keer per week wil doen. En als ik langer ga vissen, dus meer spullen meeneem, dan heb ik een boot op een trailer liggen waar de spullen allemaal zo 1,2,3 ingaan. Nu denk je, en als je die boot dan niet nodig hebt dan? Nou ik heb hem altijd wel nodig, gezien ik niet de zoveelste bivvy toerist ben aan de overvolle wateren. Mijn visserij is meer op groot water, denk aan de randmeren, ijselmeer, rivieren, etc. En liefst alles met de boot!

foto7
Het vervoer naar en op het water
10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Lieslaarzen en als de kant het toelaat van die skateschoenen, liefst zo afgetrapt mogelijk! Loopt heerlijk en is makkelijk aan te trekken.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ochtend, broodje ei met ui (naar eigen inzicht is nog meer toe te voegen, denk hier aan champions e.d.)

Avond, een cordonbleú met aardappeltjes of iets gemakkelijker, een broodje hamburger of pannenkoeken!

foto6
Nachtjes pakken midden in de week… super relaxed!

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Zoals anderen eerder hebben gezegd, er is zoveel moois! Heden ten dage gaat de voorkeur toch wel uit naar Pendulum. Voor de mensen die nu geen “O ja” moment krijgen, Pendulum is te scharen onder Drum&Bass.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Gezien de tijd welke ik spendeer aan de waterkant, bezig ben met ksn jeugdviskampen, bezig ben met mijn recentelijke deelname aan de CBB van de KSN en bezig ben met mijn andere hobby fotografie, blijft er niet veel tijd meer over voor andere dingen waar mijn interesses naar uitgaan. Dus lees ik ook niet echt veel meer dan de krant en evt. een van de 3 bladen binnen onze hobby.

foto8
Jeugdkampen op zijn best!

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Arjan verkoelen… de persoon waardoor ik ooit verslingert ben geraakt aan deze prachtige hobby toen ik nog jong was! Een goede visser met het hart op de goede plaats!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *