Aangeschoven bij – Remko Berendsen

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Remko Sebastiaan Berendsen

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Er zijn drietal soorten personen waar ik nooit ofte nimmer mee zal vissen. Eén daarvan kenmerkt zich als de persoon die nogal naast zijn schoenen loopt en alles behalve zelf een heilige is. En de andere twee, tja iedereen die me kent weet wel wie ik bedoel en waarom zou ik daar meer woorden aan vuil maken, dat zijn deze personen niet waard. En de derde is iedereen die een ander geen vis gunt natuurlijk!.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

In ieder geval niet mijn vismaatje Dick, daar ga ik nooit meer mee in één tent liggen. Die ligt alleen maar te schijten en speedcore te luitsteren (lees stuiteren). Als ik dan toch moet kiezen dan denk ik dat het Nikkie Plessen of Jordana Brewster zal zijn. Naar mijn mening zijn beide toch niet verkeerd om op je stretcher aan te treffen. Maar dat geluk zal ik wel niet hebben helaas…

foto2

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik wel een klein beetje bijgelovig ben. De swingers bijvoorbeeld moeten telkens precies gelijk hangen en de hengels allemaal het liefst ‘waterpas’. Verder heb ik nergens last van.

foto3

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Denk dat het een soort of 6 zijn, alle in verschillende maten variërend van maatje 2 tot 9. Ik maak de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar gebruik van de haken van Fox, de Arma Point serie. Deze zijn scherp en sterk en bevallen me daardoor prima. In het bijzonder de modellen SSC (dit is hetzelfde model als de Superhook van Gamakatsu), SSSP (klauwhaak met rechte punt) en SSBP (klauwhaak met kromme punt). Deze haken genieten mijn voorkeur, omdat deze erg sterk zijn en als je ze goed gebruikt altijd erg goed vlees pakken en geen bekken zullen slopen.

6) Steen of lood?

Dat is zonder twijfel lood en dan met stipt op 1 kogellood van 4 of 5 OZ omdat deze niet schuift en geen kantel effect heeft en daardoor gewoon het meeste gewicht van het lood gebruikt om te prikken. Maar bij bepaalde systemen gebruik ik ook inline lood, vooral bij een semi vastlood systeem en bij verre afstand visserij de grippa’s tussen de 180 en 250 gram. Omdat het soortelijk gewicht van stenen lager is dan lood vind ik dat stenen te groot worden als je een beetje gewicht gebruikt en ze zijn ook vrij duur.

foto4

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Ach, wat is slecht aas, persoonlijk heb ik geen vertrouwen in readymades. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar zelfdraai of freezerbaits. Ik maak sinds ik op karper vis mijn boilies zelf en vind dat ook een belangrijk deel in mijn visserij. Zo kan je altijd dingen aanpassen per water. Het belangrijkste daarin vind ik dat de ingrediënten vers en altijd van dezelfde kwaliteit zijn. Het blijft een vertrouwenskwestie. Ook van de freezers van Target Baits maak ik gebruik. Die zorgen zowel voor een goede instant response, alsmede op langer termijn voor veel succes.

foto10

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik schaam me voor wat ik in de jaren voorheen gedaan heb nergens voor, al is lang niet alles even netjes en correct geweest. Maar je leert alleen maar als je ook fouten kan maken en die hebben me de visser gemaakt die ik nu ben. Het enigste waar ik me met regelmaat voor schaam is dat ik karpervisser ben waarbij sommige collega vissers er een puinhoop van maken aan de waterkant. Voor hen is het blijkbaar moeilijk afval netjes mee naar huis te nemen in plaats van het in de struiken te gooien.

foto5

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Nadat ik mijn erg fijne VW Caddy 25 cm korter gereden heb, moest ik de caddy met pijn in mijn hart naar de sloop brengen. Nu heb ik een Citroën Berlingo 2.0 HDI die toch iets sneller is en mij vooralsnog erg goed bevalt, dus geen probleem om aan het water te komen.

foto8

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Ik draag eigenlijk altijd gewoon sportschoenen of mijn lieslaarzen.

foto7

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ik doe graag een beetje bakken en braden aan het water. Meestal is het gebakken aardappels met spekjes en uitjes of bami met een lekker stukje vlees. Met gezelligheids nachtjes gaat de gas-BBQ nog wel eens mee en een flink portie vlees hoort daar natuurlijk bij. Maar hetgeen waar ik toch langzaamaan bekend om begin te worden zijn mijn broodjes hamburger met gebakken uiringen met mayo. Vooral één persoon wil daardoor met regelmaat met me vissen, of niet Bart!!!

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Ik heb niet echt een voorkeur voor een speciaal nummer. Ik luister eigenlijk naar veel soorten muziek, behalve klassiek en Nederlandstalig hou ik ook niet zo van.

foto9
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Euh… bestaan die dan??? Dan zal het toch de FHM en MAXIM zijn.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Aan mijn vismaatje Dick Buil.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *