Aangeschoven bij – Jeroen Albers

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Jeroen Sebastiaan Albers geboren en getogen in Tukkerland!

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Vis praktisch altijd alleen met uitzondering van buitenland trips. Met iedereen die denkt dat hij of zij de “beste”visser is zou ik mijn vistijd niet kunnen delen. Dit soort personen maken er een competitie van wie de dikste vis vangt. Alleen jammer voor dit soort gasten dat er altijd mensen zijn die weer dikker vangen… En vervolgens gaan die “beste vissers” een reden zoeken waarom die dikkere vis eigenlijk “minder”is dan hun 20kg+ blauwbekkie…. Oftewel egotrippers die hun plezier in vissen verliezen enkel om cijfers… Plezier is waar het om gaat.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Op m’n stretcher lig ik het liefst alleen aan de waterkant. Mocht er plaats zijn voor nog een stretcher dan natuurlijk voor Wendy mijn vriendin. Ze begrijpt gelukkig wat het vissen inhoud. En ze schiet ook nog eens goeie platen van vis, ze bestaan nog…

foto3
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Onopgemerkt een klein beetje, pas als de hengels erin liggen wordt het net in elkaar gestoken. Anders vang je niks?! Verder eigenlijk niks je, gaat er altijd vanuit dat je de juiste stek, aas, systeem etc. kiest. Hiervoor moet je logisch nadenken en heeft voor mij niks met bijgeloof te maken.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Nagenoeg het gehele programma van Gamakatsu. Met rechte haakpunt gebruik ik vaak de Gamakatsu Super Teflon of Camou haak. Met klauwpunt de nieuwe Specialist X een vernieuwde uitvoering van de specialist haak. En de Specimen haak, deze drie types zijn veel gebruikt. Situatie bepaald uiteraard type haak en onderlijn keuze.

foto4

6) Steen of lood?

Momenteel lood maar heb ook enige tijd met stenen gevist. Beide hebben hun voor en nadelen…

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Jaren geleden draaide een vriend met zijn nieuwe machines voltrots een goede 10kg “super”boillie’s om op het kanaal uit te proberen. Bij geleverd werd gelukkig nog een zakje pop up’s. Deze laatste werden het weekend als single zinkende bollen gebruikt! De 10 kg bollen dreef perfect.

Sinds 3 jaar vis ik nu met de MSB nut en MSB pre digested mix deze bevallen me zeer goed. Aas is een kwestie van vertrouwen en de juiste boillie inzetten in de juiste periode(geschiktste watertemperatuur). In mijn optiek bestaan er geen wonderbollen. Wel zit er verschil in ingrediënten en toevoeging keuze die de boillie afwijkend kunnen maken. Die dus ook je vangsten zowel negatief als positief kunnen beïnvloeden. Gelukkig heeft iedereen daar een eigen mening over! Want iedereen vist toch met het beste aas! Anders vis je er toch niet mee.

foto5

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Terwijl ik een grote boodschap aan het doen was overdag beschut tussen de struiken een run kreeg. Vervolgens met de broek half van de kont en boutpapier in de hand wandelaars voorbij te rennen richting de hengels…

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

De nieuwe Ford Mondeo station.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Degene waar je niet naast loopt… Daarnaast heb ik altijd mijn neopreen lieslaarzen van Spro bij me. Handig bij het instappen door extra wijde schoen en lekker snel weer droog als ze nat zijn geweest.

foto6

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Shoarma eenvoudig en snel warm gemaakt. ’s Ochtends een broodje smurrie, een mengsel van ei spek salami ham en kaas vervolgens een goede bak filter koffie.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Oasis met Super Nova

foto2
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geen.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Saron Debets. Een van de vismaten waarmee je goed langs de waterkant kunt vertoeven.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *