Aangeschoven bij – Pieter van der Werfhorst

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Pieter van der Werfhorst

foto1
2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Met egoïstische karpervissers die koste wat kost gaan voor eigen succes, je weet wel van die mensen die zelfs een goede vriendschap kapot maken voor een dikke vis. Afgunst is mijn grootse aversie!!! Ik zie mezelf als zeer gedreven visser en ga ook zeker voor succes, maar geniet ook als één van mijn maatjes een beer vangt. Ik vang graag die ene grote vis samen met een maatje, je deelt dan “dat” speciale moment, werelds…

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Ik ga voor Sylvie van der Vaart lijkt me gezwellie!!!

foto7
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee zeer zeker niet. Mijn maatje Akkie wel (Martijn van Ommen) hij moet altijd in het water pissen. Hihhihi

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb vreselijk veel haken in mijn tackle box en ben ook blij om pro staffer te zijn van Spro/Strategy aangezien zij erg goede haken in het pakket hebben. Zeg maar “de keuze is reuze!” Het is ook erg belangrijk om goed na te denken over je haakkeuze. Je moet kunnen aanpassen en in kunnen spelen op de situatie. Een paar haken die ik doorgaans het meest gebruik zal ik benoemen. Het betreft de Superhook van Gamakatsu in de maten 4 6 en 8, de Specialist X van Gamakatsu in maat 6, de Longshank van Gamakatsu en van Fox ook de teflon coated longshank in maat 6.

foto3
6) Steen of lood?

Voor mij nog altijd lood.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Echt slecht aas heb ik nooit zo gebruikt kon eigenlijk altijd wel wat vangen, ook met mijn eigen gedraaide knikkers. Wat wel leuk is om te delen is dat ik met mijn vismaat besloten had om met gedroogde worst te gaan vissen Gedroogde worst en waarom? Het leek me dressuur doorbrekend alleen kwam ik niet aan voeren toe en vrat alles zelf op! Het was veel te lekker om aan die veelvraten te voeren. De laatste 5 jaar vis ik nu voor Martin Sb en dat bevalt super. Het is goed en lekker makkelijk. Gewoon een paar zakken in de wagen en zo heb ik altijd goed voer voor handen en wat ik met vertrouwen kan inzetten.

foto6
8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik zat samen met een collegaatje een weekendje te vissen aan de Moselle en we waren lekker aan het vangen. Mijn collega moest even een boodschapje doen en met dat hij weg is loopt zijn hengel af. De vis dacht even het wier veld in te kunnen gaan en dit leek mij het uitgelezen moment voor de blok techniek. Alleen vond de hengel mijn blok techniek niet zo geweldig en seconden later spatte het carbon rijkelijk om mijn oren. Ga dat maar eens uitleggen….

foto2
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Ik ben in het bezit van een Citroen Berlingo en gelukkig een HDI wat ik ben altijd nog al gehaast.

foto4
10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Voor het echte sjouw werk loop ik steevast op mijn Hanwag bergschoentjes ( gesponsord door mijn baas) En in mijn tent heb ik van die heerlijke instappers voor het kunst en vliegwerk. En natuurlijk behoort een waadpak tot mijn basis uitrusting.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Meestal neem ik wel de moeite om even lekker wat te bereiden aan de waterkant, ben vrijdagmiddag altijd vrij en dus lekker vroeg aan het water. Eén van mijn favorieten is dan toch wel: Gebakken aardappeltjes met spek, heerlijk gemarineerd stukje vlees en als toetje een heerlijk bakje chocolat mousse. Mmmmmmmm.

foto5
Mijn onlangs gevangen grasbak van net onder de 50 pond! 1.12m en pure Nederlandse schoonheid.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Ik ga voor Coldplay en dan de Scientist, vind het een heerlijk nummer en ben groot fan van Coldplay.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Eigenlijk geen, ik haat namelijk lezen, maar soms ben ik verplicht even de Veronica door te bladeren aangezien ik wel nieuwsgierig ben wat er op de buis komt

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Ik wil deze vragen lijst graag voorleggen aan mijn vismaatje meneer de Neus beter bekend als Erwin Vos.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *