Aangeschoven bij – Daniël Jawadnya

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Hoezo? Ga je mijn achtergrond natrekken of zo? Nee, ik heb wel een kleurtje maar ben geen terrorist! Ik zou hooguit af en toe een voerbom gebruiken.

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Geen commentaar…… 🙂 Nee, grapje natuurlijk. Ik zou wel moeite hebben met vismakkers die vangen voorop zouden zetten en niet het samen zijn. Voor mij staat gezelligheid echt voorop op zo’n moment. Niet dat er niet serieus gevist kan worden maar dan wel graag als team. Vaak vissen we dan run om run. De meeste stekken zijn doorgaans maar productief voor enkele hengels. Als concurrenten dan naast melkaar gaan vissen betekent dan vaak dat één van de twee er voor spek en bonen bij zit. Ik zou niet echt kunnen genieten als ik alle vissen zou vangen en mijn maatje het maar moet behelpen met enkele vissen. Andersom natuurlijk ook. Samen vissen samen vangen!  Normaal gesproken vis ik alleen dus als ik af en toe samen weg ga dan is dat vooral om met mijn vrienden een gezellige tijd te hebben. Karpervissen is al egoïstisch genoeg, het zou anders volledig het doel van samen weggaan missen.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Als fanatiek karpervisser mag je natuurlijk niet kieskeurig zijn, maar ik zou geen bezwaar hebben als Angelina Joli in boa uniform mij een ”bekeuring” zou komen geven. 😉

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Niet echt, louter het feit dat ik alle boilies tel die te water gaan. Wat natuurlijk gek genoeg is. Dat heeft denk ik echter meer met perfectionisme te maken dan bijgeloof. Ik tel ze overigens niet altijd hoor, alleen als ik op een moeilijk water zit en er niet teveel voer te water mag. Ik heb nogal de neiging om royaal te gaan strooien als ik dit niet toepas. Dat heeft me in het verleden weleens vis gekost dus vandaar.

foto4

Precies uitgeteld klaar..
 
5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Twee, Super hook van Gamakatsu, maat zes. Vele merken voeren dit type overigens. Deze haak gebruik ik voor 95%! Intruder van PB, maat vier. Koude temperaturen, korte rigs en geen obstakels!

6) Steen of lood? 
Lood 5oz. Steen zou ik wel begrijpen als je voor een ‘loose the weight’ aanpak zou gaan. Het is niet verantwoordelijk om dat met lood te doen.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Een boilie die ik eens heb gemaakt als 12 jarig manneke. Ik had geen zin om een tutti fruttie flavour nauwkeurig af te meten tijdens het maken van een nieuw balletje en gooide pardoes een half flesje op een pond mix. Ik had nogal veel geld uitgegeven aan die flavour dat ik was niet van plan was om die boilies dan maar weg te gooien. Ik kan je vertellen dat de lucht niet te harden was en rechtstreeks door mijn vistas heen ging. Helaas moesten de karpers er niets van hebben. Ik ving er zelf geen brasems op!

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik heb eens in diezelfde periode, ik was waarschijnlijk 12 of 13 jaar oud een vis overgezet. Het spiegeltje zag er zo mager uit op het hongerwatertje waar die zwom dat ik hem uit medelijden heb uitgezet op een polder systeem vlak daarnaast. Ondanks de goede bedoelingen is het gewoon niet verstandig om zomaar vis over te zetten van één water naar het ander. Gelukkig heeft het geen sterfte tot gevolg gehad maar het had anders kunnen aflopen. Frappant is wel dat ik in de 12 jaar daarna slechts twee keer een korte sessie hebt gevist op dat polder systeem en twee keer diezelfde spiegel terug ving. Een wirwar van sloten over 50 hectare oppervlakte en twee keer die vis in twee keer vissen! Het gaafste was nog dat die blaakte van gezondheid. De vis was van 7 naar 20 naar 30 pond gegaan. Die laatste vangst was april 2011. Het is tegenwoordig een oude krijger (ja we worden allemaal ouder) die een pigment stoornis heeft ontwikkeld waardoor hij/zij volledig rood van kleur is geworden. Echt een aparte aanzicht.

foto3

De oude polderkrijger op 30 pond
 
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Bestelauto’s zijn altijd favoriet geweest natuurlijk. Ik zou ook geen nee zeggen tegen een Ferrari met een goede trekhaak.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Gewoon, werkschoenen die goed ventileren. Stinkpoten krijg je toch als je dagen achtereen de hele dag dezelfde schoenen aanhoudt.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ik eet van alles, zolang het maar gezond is. Geen balletjes in saté saus voor mij, dank u wel.

foto2
12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Een nummer dat ik ga schrijven samen met Luc de Baets op het moment dat ik stop met vissen. Hij op de gitaar ik op de trompet. Iemand anders het vissen beu? We hebben nog een aantal mensen nodig voor onze band!   

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geen, ik lees vooral veel artikelen online over fotografie en cinematografie. Een tweede passie van mij.   

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Klaas van den Herik

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *