Aangeschoven bij – Daniel Takken

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Daniel Anton Takken.

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Met een willekeurige politicus. Al helemaal niet als ‘ie ook nog toevallig ADHD zou hebben. Waarom niet? Ik ga vissen om m’n rust. Om even alles wat er om me heen gebeurt te kunnen vergeten. Om te genieten van alles wat er om me heen groeit, bloeit en vliegt. Het laatste waar ik dan zin in heb, is het gezeur over fileproblemen, agenten die hun boetepremie niet halen of de aanleg van een zoveelste baan bij schiphol. Alsjeblieft zeg, en dan te moeten bedenken dit achtereen ratelend aan te moeten horen van een aan ADHD lijdend figuur in maatpak! 3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?
Hmm… daar stel je me een vraag. Naast het feit dat het altijd een aangename verrassing is om Bart van Bezouw op je stretcher aan te treffen, kies ik als het om de hele nacht gaat toch voor een ander. Keira Knightley bijvoorbeeld. Een erg mooi lichaam gecombineerd met schitterende ogen. Bovendien heb ik wel wat met Engeland. Leuk accent, en een pittig karakter vaak. Ja, ik zou me wel vermaken…

foto1
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Bijgelovig… tja, bijgelovig is dan weer een groot woord. Ik heb wel zo m’n dingetjes ja.. Zoals de periode dat ik in de nazomer op een kanaaltje zat te vissen. Op weg naar m’n stek passeerde ik altijd een kleine appelboom. Bij het voorbijgaan plukte ik een keer een klein appeltje, en dat stopte ik in m’n zak. Sinds ik na die keer een supermooie spiegel ving, (die daar nogal zeldzaam zijn) heeft die boom het zwaar gehad… Dan heb je natuurlijk het ‘voor het slapengaan ritueel’. Iets wat mij altijd erg bezig kan houden. Check. Dubbelcheck. Staat de ontvanger aan, doet ‘ie het? Slip open? Lijn in de pieper? Ja, weet ik het wel zeker? Enfin, ik vermaak me wel in m’n eentje… Tenslotte nog het bijvoeren, de laatste boilie die erin gaat krijgt van mij altijd een kusje mee. Voor het geluk. Ik zou zeggen probeer het eens, de resultaten liegen er niet om.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb zoals veel mensen denk ik vaak teveel bij me. Tegenwoordig neem ik m’n ‘knoopbox’ niet eens meer mee op een korte (nacht)sessie. Dan doe ik het met m’n onderlijnenmap, die altijd wel goedgevuld is. Op een lange sessie gaat het knoopspul natuurlijk wel mee, en daar zitten maar enkele soorten haken in. Een paar modelletjes klauwhaken, en m’n favoriete Super A1 in de maatjes 6 en 8. Die haak gebruik ik in 99% van de gevallen. Beresterk, betrouwbaar en blijvend scherp.

foto2
6) Steen of lood?

Lood. Stenen heb ik eerlijk gezegd nooit geprobeerd, maar waarom zou je als je iets hebt dat werkt. Bovendien schrikt het feit dat het soortelijk gewicht onder water veel lager is dan lood me af. Bovendien is het lomp, en niet erg fijn gevormd. Ik bedank er vooralsnog nog even voor.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Hmm… Ik heb in de loop der tijd een hoop dingen uitgeprobeerd. Het ergste wat ik er ooit aan heb durven knopen (we praten over 1999 – 2000) was zo’n verschrikkelijk fel gekleurde tutti-frutti boilie. Ik heb er in die tijd nog vis mee gevangen ook, maar ik denk achteraf dat dat is omdat ik er niet mee voerde (die bolletjes waren duur!), maar ze slechts als haakaas gebruikte. Single hookbait in 1999, hoe hip wil je het hebben! Verder heeft een maatje van me ooit een eikel aan z’n hair geregen. Z’n theorie van in het water vallende eikels was misschien niet eens zo vergezocht, maar beet heeft ‘ie er nooit op gekregen…

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Voor welke niet? Haha. Dit is nu echt een vraag voor mij..
1. Toen ik een jaar of 10 was, stond ik op een camping in Ommen. Ik kroop altijd bij het eerste licht de tent uit om met m’n 3 meter hengeltje vanaf de steiger op voorntjes te vissen. Het probleem was, dat die voorntjes steeds verder van de steiger af zaten, waardoor ik tot maximale reikwijdte moest om er nog bij te kunnen. Je raad het al, het volgende moment ging ik kopje onder, in het nog vrij frisse water. Het moment dat ik bij de tent van m’n ouders stond om om droge kleren te vragen vergeet ik nooit weer…
2. In de tijd dat ik stad en land af sjeesde met m’n fietskar, is het regelmatig gebeurd dat die kar een stoepje meepakte. Het resultaat: Een over de kop vliegende kar, waarna ik al m’n karperspullen van het kruispunt kon gaan rapen, gevolgd door een hoop nieuwsgierige blikken.
3. Wier gaan ruimen in Oktober. Als hulpmiddel gebruikten we een Intertoys bootje, ter grootte van een flinke postzegel. Het resultaat was dat ik, onder toeziend oog van een groepje hangjongeren, kopje onder ging in een ijskoude stadsgracht. Het ergste van alles was nog wel dat dit alles gebeurde bij een rioolwaterzuiveringsstation… Hoe vernederend wil je het hebben? Ik heb er achteraf nog wel hartelijk om kunnen lachen trouwens.

foto3

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Momenteel een rasechte Toyota Corolla. Ideale viswagen. Enige probleem is dat ‘ie op naam staat van m’n ouders, en mijn broer hem ook af en toe nodig heeft. Ik zal dus in de toekomst nog wel af en toe terugvallen op de fiets met fietskar, maar dat heeft ook zo z’n charmes..

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Ik gebruik meestal gewoon oude, stevige schoenen. Het is puur om bij je stek te komen, en om in te springen bij een aanbeet. Wat ik verder erg prettig visschoeisel vindt zijn lieslaarzen. Probleem is alleen dat ik ze vaak na 3 maanden lek heb, en dat je erg zweet in die dingen. Ze zijn echter wel ideaal bij moerassige kanten of nat, hoog gras.

foto4
11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ik heb dit voorjaar 4 weken met Bart van Bezouw in Frankrijk gezeten. Hier hadden we ruim de tijd om onze culinaire voorkeuren aan de waterkant tot bloei te laten komen. Uiteindelijk kwamen we op een gerecht dat EN goedkoop is, EN makkelijk te bereiden is EN het nog enigszins uitzingt bij 35 graden overdag zonder koelbox.

Het recept:

Benodigdheden:
– 1 kg. Pommes Noisettes
– 2 Cordon bleu’s de dinde
– 1 pot Erwtjes en worteltjes

Bereidingswijze: Zet een steelwok op een scheve coleman brander. Steek de brander aan (kijk uit dat je hiermee niet gelijk je tent, of je kleding in de fik zet). Smelt een klont (al dan niet vloeibaar geworden) boter in de wok. Gooi de hele zak noisettes erbij, terwijl je ondertussen je vismaat sommeert om EN een 2e pan klaar te zetten EN een biertje te pakken.
Vervolgens bak je in pan 2 in enkele minuten de cordon bleus goudgeel. Als je het goed voor elkaar hebt, heeft je vismaat inmiddels op een 3e brander de erwtjes + wortelen opgezet, en kun je alles bij elkaar opdienen. Serveer met Mayonaise (die uit tube is erg lekker).

Eet smakelijk!

Verder is de tosti van Frank natuurlijk m’n favoriete tussendoortje. Heerlijk met curry!

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Hmm, dat is een lastige. Ik ga toch voor coldplay met ‘clocks’. Hierbij kan ik keer op keer weer wegdromen, wat een heerlijk nummer. Brengt ook gelijk alle goede jeugdherinneringen weer boven.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Momenteel weinig. Af en toe een keer de penthouse of de playboy van m’n vismaat, maar daar houdt het dan ook wel mee op.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Hmm… We zitten momenteel wel in het Jeugdcommissie wereldje. Het lijkt mij leuk om deze lijst door te geven aan een maatje van me, die net bij de club zit. Chiel Haverkotte.

Succes jongen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *