Aangeschoven bij – Bart van Bezouw

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Bart Christiaan van Bezouw, geboren en getogen in Groningen.

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik gok dat ik eigenlijk met iedereen wel aan het water kan zitten. Ik ben iemand die zich vrij snel aanpast aan de omstandigheden en dus ook aan personen. Zo heb ik zelfs ooit samen gevist met Pascal Rijzinga en Mark Noorman. Over aanpassen gesproken! 😉 Bovenstaande geldt echter alleen voor een dagje of een nachtje in Nederland vissen. Als ik een langere sessie ga vissen of naar het buitenland ga dan wil ik wel met iemand aan het water zitten die er, net als ik, voor de volle 100% voor wil gaan. Ik kan er namelijk niet tegen als iemand geen inzet toont en het qua vissen wel allemaal best vindt. Ga dan maar lekker met je vrienden naar camping om daar vakantie te vieren..

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Tsja, lastige vraag. Samen met een vrouw op 1 stretcher is sowieso niet comfortabel gezien de weinige ruimte en de ijzeren stangen onder je. Mocht ik dan toch iemand erop willen hebben liggen dan kies ik voor Thandie Newton. Een onwijs mooie dame maar wel een “mission impossible”.

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, voor geloven en bijgeloven ben ik te nuchter. Wat ik wel heel sterk heb is dat als ik een hengel ergens wil hebben liggen dat hij er dan ook precies moet liggen. Geen meter naar links, rechts, ervoor of erachter want dan “ligt hij niet goed”. Hierin ben ik dan wellicht bijgelovig, of zou het meer een geval zijn van mierenneuken…

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Meestal heb ik een stuk of 5 verschillende types in mijn tacklebox. Mijn nieuwste aanwinst zijn de nieuwe klauwhaakjes van Fox (met hippe teflon coating…) Deze gebruik ik voor het penvissen. Voor de rest liggen er Proline Concept 5 haken in de maten 6, 8 en 10 in mijn tacklebox waarvan ik de maat 10 eigenlijk in praktisch alle gevallen gebruik. De maat 6 wil nog wel eens tevoorschijn komen wanneer ik met echt groot aas (bijv. één 35mm boilie of 2 of meer 24mm boilies) aan de slag ga maar die situaties zijn zeldzaam. De maat 8 ligt er eigenlijk alleen maar in omdat ik die ooit eens op een beurs heb gekocht. Ik heb ook nog een pakje Korda Longshank x haakjes in de tacklebox liggen maar die zitten er meer in voor de sier. Ben niet zo’n longshankvisser..

6) Steen of lood?

Lood. Stenen zijn voor Groenlinks vissers.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Slechtst vangend qua aantallen: Schrale koolhydraatboilies van 30mm Slechtst voor de nachtrust: 15mm boilies met 40% oplosbaar vismeel en een zooi aminol Slechtst voor de thuissituatie: 50% vismeel, 5% leverpoeder en squid en octopus flavour… Slechtst voor de portemonnee: zie: “slechtst voor de nachtrust” Slechts voor het vertrouwen: verschimmelde boilies Slechtst voor de karper: geen

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Bij het bekijken van net afgedrukte visfoto’s samen met een maat erachter komen dat op de helft van de foto’s je zaakje naast je boxershort hangt….

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Fiets en Fietskar. Sinds april dit jaar ben ik ook de trotse eigenaar van een rijbewijs maar doordat ik niet altijd de auto van mijn ouders mee kan krijgen blijven de keren dat ik met de auto ga vissen zeer beperkt..

foto2

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Ik draag meestal oude zwarte gympies. Mocht de stek een modderpoel zijn dan draag ik laarzen en als ik het water in moet met drillen of ingooien dan trek ik lieslaarzen aan. Het grote nadeel van laarzen en lieslaarzen is dat een aanbeet iets meer geduld moet hebben om ze goed aan te trekken en in situaties waarbij je tegen obstakels vist heb je die tijd simpelweg niet. Op obstakelstekken zijn het dus in alle gevallen de gympies.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Sinds mijn afgelopen Frankrijktrip is daar geen twijfel meer over mogelijk.. Noisettes met Cordon bleu. Hieronder volgt een korte beschrijving van hoe je het klaar moet maken: Neem een ruime wokpan en gooi hierin een lading noisettes. Deze noisettes zijn te krijgen voor 1.10 euro de kilo bij de Lidl in Frankrijk. Bak ze op een volgas brandende Coleman (na 4 weken stoken op Euro 95 kunnen ze namelijk alleen nog maar volgas) totdat ze bruin en krokant zijn. Als vlees neem je uit de koeling 2 overheerlijke cordon bleu’s mee. Deze speciale cordon bleu’s zijn ook alleen te verkrijgen in Frankrijk en kosten slechts 80 cent voor 2. Ook deze bak je op een hoog vuur totdat het kaas gesmolten is en de korst mooi bruin is. Om de dag wat salade bij het avondeten en er is prima op leven!

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Daar is geen twijfel over mogelijk. Dj Tiësto – Just Be … “you can travel the world but you can’t run away from the person you are in your heart” Kippenvel..

foto3

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Eigenlijk geen 1. Als student heb ik geen geld over om regelmatig bladen te kopen. Af en toe koop ik nog wel eens “Zoom” . Een blad over digitale fotografie.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Aan Daniël takken, een goede vriend van me en tevens ook een goede visser..

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *