Aangeschoven bij – Harnold Kikkert

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Harm Kikkert

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Met mensen die alleen maar over zichzelf praten en niet naar anderen kunnen/willen luisteren. Met name onder ‘karpervissers’ tref je dit nogal eens aan hoe goed ze wel niet zijn….

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Mark Rutte en dan zou ik wel eens een goed debat met die man willen voeren hoe bezopen onze maatschappij in elkaar steekt. En denk hierbij dan vooral aan die achterlijke subsidies die veelal bij de verkeerde groepen(mensen) terechtkomen.

foto2

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, maar ik heb de vreemde gewoonte om als eerste mijn schepnet in elkaar te steken uiteraard nadat ik de auto heb uitgepakt.

foto3

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Teveel, ik heb een jaar of 4 terug met Herwin Kwint hierover lopen zeiken omdat hij het onderhand ook niet meer wist, zoveel inferieure haken bij diverse merken destijds! Tegenwoordig gebruik ik PB intruder, Ashima 887c en Proline concept 5 en de Gamakatsu Super hook allen in maatje 6.

6) Steen of lood?

Lood hoewel ik vrees dat lood z’n langste tijd heeft gehad….Glas wordt hem niet.

foto4

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Ik heb boilies gehad met vlees en kip ingrediënten erin. De revelatie op aasgebied dacht ik, je weet wel anders doen dan anderen. 50 kilo de plump in en nooit ook maar één beet gehad! Nee, doe Harnold maar een visbolletje.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ook al lijk ik niet het type ervoor maar ik mijn visserij heb ik mij nooit ergens voor hoeven schamen.

foto6

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Een Mercedes Benz Estate E 270. Lekker ruim om alle bende die ik door de jaren heen heb aangeschaft mee te kunnen zeulen naar de waterkant. Mijn god wat hebben we met z’n allen wat gekocht. Trés bizar.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Mickey boots maat 49 uit de USA. Ziet er achterlijk lomp uit maar beesten van laarzen. Iets te ruim maar daardoor hou je de voeten warmer!

foto7
11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Bruine bonen met spek en uien met een vleugje knoflook erin, tipje mosterd erbij en de toiletrol kan uit de tas haha. Nee alle gekheid op een stokje, meestal nasi met een gebakken droge worst erin, eitje en satesaus en de afdronk is dan meestal een biertje.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

In mijn genre(rock/metal) zou ik er tientallen op kunnen noemen die boven alle hedendaagse shitgecomputeriseerdedigitalehiphophouse ‘muziek’ uitstijgt. Maar destijds,  op LP(zo’n zwarte grote ronde schijf) die je up een pick-up(platenspeler) legt, zwoer ik bij Mistreated van Rainbow van de live lp “On Stage”. Kippenvel en dramatiek in optima forma samengeperst in één nummer.

foto8
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Voetbal International als er nog wat tijd over blijft.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Matthijs Gerrietsen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *