Aangeschoven bij – Bart Hoefsloot

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Bart Cristian Hoefsloot ,ja mijn ouders vonden het schijnbaar interresant om mij een dubbele naam te geven paste goed als ik zou gaan hockeyen, wisten hun veel dat ik zou gaan karpervissen!

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik kan bijna met iedereen vissen als ze maar de juiste instelling hebben, ben wat dat betreft net een cameleon kan me bij bijna bij iedereen aanpassen. Maar kan absoluut niet tegen sjacho’s tijdens het vissen, het is en blijft een hobby om te ontspannen toch. Want er zijn in mijn ogen nog genoeg vissers langs de waterkant die als je een praatje komt maken, er niks uitkomt. Waar zijn ze bang voor? Je kunt toch wel gewoon vriendelijk en sociaal blijven tegenover je medevissers? Dan wordt het in nederland rond de druk beviste wateren er een stuk gezelliger op!

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Soms zit ik zo vaak langs de waterkant dat het bijna elke vrouw wel mag zijn voor een half uurtje. Maar als ik toch mag kiezen dan ga ik voor hannah verboon.

foto2
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee, ben niet bijgelovig. Geloof ook echt niet in die onzin. Karpervissen is voor 60% geluk de rest kun je afdwingen. Valt me trouwens wel van mezelf op wanneer ik aan het drillen ben en het duurt wat langer dan tien minuten dat er in 1x wel allemaal schietgebedjes uitkomen. Maar of het helpt ?

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Poehh haken! Durf het bijna niet te zeggen maar ik heb genoeg voor de komende twintig jaar. En inderdaad je gebruikt merendeel echt nooit. Degene die ik regelmatig gebruik zijn de volgende: de Ashima c887 maatjes 8 en 10 zijn mijn standaard haken die ik meestal gebruik. De Korda long shank x maat 8 en 10 ,als de situatie het toelaat en er niet te stevig gedrilt dient te worden voor het heftige werk komt de Bridge Beater klauwhaak van PB maatje 6 en 8 tevoorschijn.

foto3

6) Steen of lood?

Lood, heb wel eens stenen ingezet maar vind het gewicht wat tegen vallen, vis graag met wat zwaardere gewichten vanaf 140 gr om de haak goed te laten prikken. Vis vooral met inline lood soorten, als er geen obstakels zijn. Zelf ga ik voor de Fox inliners, daar zit al een zachte sleeve in zodat in geval van lijnbreuk het lood makkelijker kan loskomen. Op langere afstanden en tegen obstakels gebruik ik de grippa leads van korda, maar zorg er wel voor dat het lood los laat wanneer de vis er vandoor gaat.

foto4
7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Dan ga ik voor de grote zakken merkloze boillies van 20 kg die je bij sommige hengelsport zaken nog kan krijgen. Toen we voor het eerst naar frankrijk gingen voor tien dagen namen we 140 kg mee van die meuk! Alleen als je de zak al openmaakte kwam de zure lucht je al tegenmoet. We hadden toen wel vis gevangen de eerste paar dagen waar mijn eerste veertiger bijzat. In mijn ogen vreet een karper bijna alles op grotere wateren en rivieren. Op de kleinere dressuur wateren in nederland kun je er niet mee wegkomen! Valt me trouwens wel op dat iedereen met hoogwaardige vismmeelbolies vist de laatste tijd. Als iedereen nu overstapt op zoete koolhydraadrijke boilies, dan vangt iedreen twee x zoveel op de druk beviste wateren! Ik heb bijna elk merk wel geprobeerd de laatst 10 jaar, van ready mades tot freezers tot mixen. Ik vis de laatste jaren vooral instant, dus wil ik de volste vertrouwen hebben in mijn haakaas, want daar gaat het vooral om . KGB-baits is mijn keuze!

foto5

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ja dat zijn er nog al wat. Vooral de momenten dat je een franse supermarkt binnestapt na een week niet douchen en stinkend naar vis in je camou pakje. Dan heb je altijd wel een paar fransen die je vreemd aankijken, ha of dat hun zo lekker ruiken! Ben ook nogal lomp aangelegd, dus er zijn nog al wat sessie geweest dat mijn laarzen of waadpak vol willen lopen met water. Ben trouwens ook een keer weer terug naar huis moeten rijden terwijl ik al een aantal uren onderweg was omdat ik er achter kwam dat mijn foudraal nog thuis stond..en zo kan ik er nog wel een paar opschrijven!

foto6

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Ik heb sinds pas een Mercedes Vito aangekocht waar ik nu al spijt van heb. Daarvoor had ik namelijk een oude Peugeot Partner waar ik zonder bang te zijn dat er krassen op kwamen overal dwars door heen reed. Met deze auto wil ik eigelijk wel wat zuiniger omgaan zodat ie niet net als die ouwe nog wat opbrengt als ik hem weer verkoop. Mijn volgende auto wordt weer een oude barrel want ik kan nu een hoop stekken niet meer bereiken, wat ik toch wel jammer vind. De Mercedes heeft ook wel weer pluspunten: tijdens doordeweekse nachtjes kan ik achterin de bus slapen wat wel weer een voordeel is met opruimen, je bent namelijk binnen vijf minuten weg

foto8

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Sportschoenen als het droog is, laarzen als het regent of modderig is en als er de kans bestaat dat ik het water in moet staat het waadpak gevechtsklaar. Tevens kan ik iedereen Crocs aanraden, ze zien er niet uit maar zitten erg comfortabel.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Dan ga ik voor het ontbijt zoals eieren met spek en kaas, of een paar tosties gaan er ook altijd wel in. Ik vind eten erg belangrijk tijdens het vissen. Het geeft je namelijk een hoop energie tijdens het soms gure weer. Ik verheug me elke keer weer op de volgende maaltijd, je neus leeg eten is ook niet altijd alles.

foto7

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Patience van Guns ’n Roses vind ik altijd wel prettig om naar te luisteren.

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geen een. Ik koop trouwens ook al jaren geen karpertijdschriften meer. Ik vind de kwaliteit ervan een stuk minder geworden vergeleken met vijf jaar geleden. Lees wel boeken tijdens langere sessies om de de tijd toch door te komen.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Niels Kunzel

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *