Aangeschoven bij – Nick Verschure

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

N.c.c. oftewel Nick Collin Cornell

Mooie volschub
“ De volschub”

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik kan eigenlijk wel met iedereen vissen, die zin heeft om dan af en toe zo hier en daar nachtsessie of dagsessie te vissen. Alleen als de mede karpervisser een vis vangt, netjes onthaakt op zen dikke onthaakingsmat en vervolgens de vis oppakt een meter loopt en dan de vis letterlijk en figuurlijk terug in het water smijt.  Dan zakt bij mij de ambitie en moed meteen in de schoenen. Met dat soort mensen kan ik dus totaal niet vissen.

Puurnatuur !
Puur natuur !

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Als Paris Hilton haar beste vriendinnetje nog niet gevonden heeft, wil ik wel haar voor een nachtje haar beste vriendje worden ^^.

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Bijgelovig ben ik niet echt, ik heb ook nog niet echt een geluksgetal. Wat ik voer op me stek gaat meestal in de bekende handjes, of emmertjes.

Bekende handjes of emmertjes
Bekende handjes, of emmertjes

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb 4 verschillende soorten haken in me tacklebox. Voornamelijk de kurvshank en longshank allebei in de maten 6 en 8.  Ik vis hier vaak mee omdat ik vindt dat de de vis goed gehaakt zit, en de haken zijn zeer stevig, een paar jaar terug gebruikte ik kensaki, maar naar diverse breuken ben ik korda gaan gebruiken.

Frankrijk
Frankrijk

6) Steen of lood?

Lood, omdat er meer varianten in zijn qua gewicht en soorten. Misschien ga ik later steen gebruiken, op een water wat een tikkeltje “moeilijker” is.

Franse bak
Franse bak

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Dat zullen wel de aller eerste zelf gedraaide bollen zijn. Samen met een vismaat van mij vonden we het geweldig om zelf bolies te draaien. Dit hadden we gemaakt van gemalen kalvenbrokken aangemaakt met water, en daar een bol van gedraaid. De bollen waren echter al beschimmeld voordat ze aan de hair zaten. Verders hebben we wel veel plezier gehad met het draaien van de bolies, want we hadden in onze fantasie al de vis op de kant liggen…

Op je allereerste zelfgedraaide bol, vang je geen hol
“ Op je allereerste zelfgedraaide bol, vang je geen hol “

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Zover ik me kan herinneren hoef ik me nergens voor te schamen. Ik leer elke dag of nacht nog wel iets van het karper vissen, van vrienden of van kennissen of natuurlijk van mezelf.  Er zijn altijd dingen die je achteraf beter had kunnen doen.

Mooie vetzak
“ Mooie vetzak “
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Meestal ga ik met de fiets voorzien met viskar. Soms ga ik verder weg vissen, en dan pak ik de brommer. Mijn andere spullen leg ik dan op de viskar van een vriend van mij, ik pak dan me brommer, en dan hangt hij bij mij aan. Hij hoeft niet te fietsen, en mijn spullen komen ook op de stek. Als ik echt ver weg ga vissen, kijk is ons pa lief aan omdat ik nog niet in het bezit ben van een auto rijbewijs.

Prachtige zonsondergang
Prachtige zonsondergang !

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Meestal draag ik oude gymschoenen, licht er aan wat voor weer het is. Als het lekker weer is, loop ik het liefst heel de dag op me sokken rond langs de waterkant. Verders zitten teenslippers, laarzen en werkschoenen ook ideaal.

Naar regen komt zonneschijn
“ Na regen komt zonneschijn “

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Dat zullen wel de welberoemde pannenkoeken zijn met kaas en lekkere verse spek. Of als warme maaltijd een pizza op je visstek. Verder maken we soms nog wel is hamburgers, een lekker eitje, ribsters, frikadellen, shoarma, of knakworsten klaar.

Klein water grote vis
Klein water, grote vis.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Dat is ongetwijfeld het nummer van U2 “ Beautiful Day “. Verder vind ik een band zoals BZB of Wc experience, ook altijd wel leuk. Verder vind ik nummers waar goed hard met een gitaar word gerammeld ook altijd wel wat hebben denk hieraan aan ACDC. En natuurlijk de Nederlandstalige Muziek zoals Jan smit of Nick en Simon.

Spiegeltje spiegeltje
Spiegeltje, spiegeltje
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Soms de Veronica gids, of de autoweek, ik vind lezen in tijdschriften meestal niks aan. Soms in de trein de metro of de spits.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Royke Snoeren een mede visser hier een paar straten verderop.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *