Aangeschoven bij – Willem Peters

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Wilhelmus Antonius Peters

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Eigenlijk en dan denk ik natuurlijk aan karpervissers ken ik er geen een waar dat voor op zou kunnen gaan. Ben niet zo’n persoon van zulke uitersten. Natuurlijk zijn er wel mensen/vissers waar ik niet zo veel mee heb maar ach hoe vaak heb ik al niet te snel geoordeeld zonder dat ik nu echt wist waar ik mee bezig was. Eerst maar eens 3 maanden in de moccasins van een ander gaan staan (oud indaans spreekwoord) en dan pas eens voorzichtig oordelen is nu mijn motto.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Tja hier twijfel ik toch sterk tussen Tonnie Schrijver en Pamela Anderson.
Hoewel ik nog nooit seks heb gehad met een man. Tonnie zou dan wel de man voor mij kunnen zijn waar ik voor ga. Een prachtig lichaam echte knuffelbeer en ,ook al zegt ie dat dan wel zelf, nog verschrikkelijk potent.
Nou Pamela is pas 40 geworden en voor hen die daar nog niet aan toe zijn gekomen het volgende weetje. Vrouwen boven de 40 zo tussen de 40 en 50 hangt er een beetje van af zijn seksueel op hun hoogtepunt. Die kunnen je werkelijk helemaal uitwonen.
Extra probleem in deze keuze is dat Tonnie ook tot die leeftijdsgroep hoort.

foto2
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Totaal niet bijgelovig

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Nou ik zal het actueel houden op dit moment eigenlijk een stuk of 3 maten ( 4,6,8) van maar een soort de Goliath van Ashima. Meestal vis ik tegenwoordig met haakmaat nr 4 en altijd in combinatie met een Ligne a ligner. De hair zit vast aan een rvs ringetje dat over de haaksteel kan glijden. Afhankelijk van de situatie ga ik kleiner maar niet al te vaak.

6) Steen of lood?

Beide in de 90 er jaren viste ik al op Du Der met dikke stenen aan een breeklijntje. Veelal vis ik nu met een inline lood met gewichten tussen de 120 en 150 gram.

foto3
7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Denk toch wel een ready made. Dit, ter verduidelijking, is wel al lang geleden. Het betreft een readymade van de eerste generatie gemaakt in Nederland. Toen werd er voornamelijk gekeken naar hoe goedkoop kan ik hem maken en in een aantal gevallen zonder enig respect voor de vis en zijn leefomgeving. Er werd dan gekozen voor een boilie met veelal de aller-goedkoopste ingrediënten die veel vocht (water) aankon. Dit had tot gevolg dat de daar al dat water aanwezige wateractiviteit extreem moest worden geconserveerd om ze een lange levensduur op de schap te geven. En dat gebeurde op 2 manieren. Een extreem hoge dosering conserveringsmiddelen en een sterk verlaagde pH doormiddel van een zuur waarvan de PK waarde van de pH zeer efficiënt was zodat het effect van de toegepaste conserveringsmiddelen optimaal was. Je ving er overigens nog steeds vissen mee maar het was in bijna alle opzichten een slecht aas te noemen. Dit is inmiddels 180 graden om de huidige generatie ready made’s durf ik in een aantal gevallen beter te noemen dan mening freezerbait. Ongeveer 80 % van de fabrikanten conserveert nu met een middel dat de waarde van het aas (wetenschappelijk onderzocht en getoets door Sportvisserij Nederland) zelfs verbeterd. Wat overigens niet wil zeggen dat er geen ruimte is voor de Freezerbait maar theoretisch hoeft dit niet meer de beter te zijn. Ook praktisch ervaar zie en hoor ik inmiddels zeer opmerkelijke verschillen als het gaat om de toepassing van een ready made contra een freezer Punt voor de Freezer blijft zijn prijs want de ready made’s veelal door het gebruikte conserveringsmiddel hebben door de regel een hogere kostprijs en zijn daardoor duurder. En zo zijn er nog wel meer voordelen te noemen voor de Freezer. Maar de Ready Made is op een heel positieve manier bezig op de weg terug. Eigenlijk wel eens stof voor een leuk artikel bedenk ik me nu.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ooit toen ik viste in het Twente Kanaal op een van de kade’s in Lochem had ik een vis gezakt aan een lang touw. Na een tijdje toen we de vis op de foto wilden gaan zetten pakte ik het touw en begon de vis binnen te halen. Het touw knapte … We hebben met 3 man wel een uur staan te dreggen maar we vonden de zak niet meer terug. Meer hoef ik denk ik niet te schrijven.

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Auto diesel station wagon.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Geen speciaal merk en wat ik wel weet inmiddels wel erg oud.

foto4

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Rijst met Goulash en toch ook wel zo’n Unox blik erwten soep heel brood erbij en soppen maar.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Wisselt bij mij sterk als je over de 50 bent denk je al wel eens aan de muziek die ze op je crematie moeten draaien. Nou het zal wel aan de midlive crisis liggen ik kan nog steeds geen expliciete keuze maken. Maar ok Lucie Silvas, Johnny Cash, Queen, Elvis, Golden Earring, Stones, Ennio Morricone, Anastasia, Scorpions, Japanse percussie Afrikaanse percussie en nog veel meer. Ik hou wel erg van muziek. Probeer zelfs nog wel eens te jumpen kan redelijk goed twisten aardig stijldansen en heb een geweldig lichaam (dwaal geloof ik wel een beetje af he)

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Runnersworld, Libelle (echt zouden meer mannen moeten doen), Ventilatie en verwarming, Installatietechniek, Pc World, Uniepost

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Dick Huygen eigenaar van Carp Tackle Holland

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *