Aangeschoven bij – Dick Schuurman

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Dick Buil

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik heb niet echt iemand waarmee ik niet zou willen vissen. Ik vis al jaren met dezelfde persoon,iemand waarvan ik weet dat hij me mijn vissen gunt en die het zelfde doel heeft.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Nu moet ik oppassen wat ik zeg. Mijn vriendin leest dit ook namelijk! Haar zie ik dan ook het liefst op mijn stretcher.

foto2
4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Ik ben absoluut niet bijgelovig. Als er iets niet gaat zoals het zou moeten kan ik mezelf wel vervloeken en weet ik ook dat het puur aan mezelf ligt.

foto3

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik kan wel 20 soorten haken in mijn tacklebox hebben!! Ik werk namelijk in een hengelsportzaak en krijg nog wel eens wat. De haak die ik op het moment veel gebruik is de Fox ssc size 6. Deze haken blijven gewoon scherp en zijn zeer sterk.

foto4

6) Steen of lood?

Mijn voorkeur heeft lood. Puur eigenlijk door het gewicht. IK vis graag met wat zwaardere gewichten van 120 tot 150 gram.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Ja slecht aas. Ik draai al jaren mijn eigen boilies met ingredienten van Starbaits en dat bevalt me gewoon heel erg goed. Iets waar ik gewoon helemaal niet graag mee vis zijn particles. Ik voer altijd voor en met mijn eigen bollen bereik ik daar gewoon veel meer mee dan met particles. Daarom zijn pacticles in mijn ogen het slechte aas wat ik ooit gebruikt heb.

foto5

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik ben eigenlijk altijd wel voorzichtig in de dingen die ik doe en zeg. Ik heb dan ook niet echt iets waar ik me voor zou moeten schamen. Ik kan me nog wel goed herinneren dat ik een keer ruzie heb gehad aan de waterkant. Ik had namelijk een aantal vissen gevangen en bleef daarom nog een paar uurtjes doorvissen. Blijkbaar kom een visser aan de overkant dit niet goed hebben, en vond het nodig om zijn laatste boilies over mijn stek te voeren terwijl ik nog zat te vissen. Toen ik daar wat van zei kreeg ik het antwoord: NOU EN?! Toen barste bij mij echt de bom en zijn er toch wat scheldwoorden over het water gegaan. Niet echt netjes maar vond dit gewoon echt te ver gaan.

foto6
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Sinds een jaar heb ik een Opel astra GTC sport met daar achter een grote aanhanger waar ik zo mijn vispullen in kan gooien. Geen natte mat meer in de auto geen vislucht meer echt ideaal!!

foto8

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Het liefst loop ik gewoon op mijn Nikes. Is het echt slecht weer dan heb ik mijn lieslaarzen van Eiger aan. Deze laarzen zijn van lekker dik rubber en blijven ook uit zichzelf staan waarneer je ze optrekt. Het is me al een aantal keer gebeurt dat mijn lieslaarzen afzakte onder het remmen. Wanneer ik dan bij de hengel was liep mijn laars vol water! Met mijn Eigers heb ik daar geen last meer van.

foto7

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Ik denk toch wel gebakken aardappeltjes met spekjes en uitjes en een dikke biefstuk!! Ook zijn de broodjes hamburger met uienringen van mijn maatje Remko goed te eten.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Ik heb niet echt een favoriet nummer.

foto9
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Ik heb nog een lidmaatschap van het blad KOI. Dit omdat ik ook nog een koivijver heb.

foto10

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Deze vragenlijst wil ik graag voorleggen aan Jeroen Albers

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *