Berkley introduceert Direct Connect karperlijnen

Berkley Direct ConnectVoor het visseizoen 2017 heeft Berkley vier nieuwe karperlijnen geintroduceert. Vier lijnen in ieder een andere kleur en ander materiaal. Berkley is al jaren hét merk als het aankomt voor vislijn en lijkt nu met deze speciale lijnen hun positie nog verder te versterken. De lijnen zijn ieder zijdezacht en minimale rek. De serie bestaat uit de volgende modellen:

Direct Connect CM90

De CM90 versie bestaat uit een mix van monofillament (nylon vislijn) en bedoeld om de meest veelzijdige en handzame karperlijn te zijn. Doordat de lijn zwaarder is dan een normale nylon lijn zinkt de lijn sneller naar de bodem dan een gewone lijn. Doordat de lijn bovendien erg schuurvast is kun je deze lijn uitstekend gebruiken in wateren met veel obstakels. De lijn wordt geleverd in een donkergroene kleur die naadloos opgaat in begroeide wateren.

Direct Connect CM70

De CM70 lijn bestaat uit een mix van monofillament en polymeer en is daarmee zeer schuurbestendig. De trekkracht is wat minder dan de CM90 en ook mist de CM70 de verzwaarde eigenschap, maar de CM70 is daarentegen wel wat scherper geprijsd.

Direct Connect CM50

De CM50 bestaat tevens uit een mix van monofillament en poymeer en heeft een zeer opvallende kleur fel geel waardoor deze lijn erg geschikt is voor vissessies waarbij het van belang is dat de lijn zichtbaar blijft zoals wateren met vele obstakels.

Direct Connect CF600

De CF600 tenslotte is de laatste van de vier en is gemaakt van 100% fluorocarbon. Doordat fluorocarbon onderwater vrijwel onzichtbaar is kun je deze lijn het beste gebruiken in zeer helder water of in water met zeer schuwe karpers. De lijn is ontworpen als hoofdlijn maar je kunt hem natuurlijk ook als voorslag gebruiken. Ook de CF600 is voorzien van een verzwaring waardoor de lijn sneller zinkt dan normaal fluorocarbon. Bovendien is fluorocarbon zeer schuurvast en heeft het een lage rek waardoor het een erg prettige lijn is om mee te vissen.

Bovenstaande lijnen zijn onder andere te koop bij Tackleshop.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *