De Korda Kutter

KordaElk jaar weet Korda de vele Karpervissers weer te verbazen met een nieuwe handige tool. Het concept hiervan komt voort uit hun slogan “Thinking Tackle”. De Korda Kutter is hier de nieuwste aanwinst en is speciaal ontworpen om snel en efficiënt boilies te kunnen halveren. Velen zweren nog steeds bij een schaartje of een mes om hun boilies te halveren, en daar is natuurlijk ook niets mis mee. Het kan alleen sneller én eenvoudiger en middels deze methode worden je boilies ook nog eens exact in tweeën verdeeld.

 Het voordeel van halve boilies is divers. Uit een halve boilie, zullen de lokstoffen sneller vrijkomen wat een attractieve werking heeft op je voerstek. Ook biedt het je de mogelijkheid om op een andere manier dan  gebruikelijk je boilies in te zetten. B.v. 2 verschillende halve boilies aanelkaar, of juist afzonderlijk aan je hair. Legio opties dus om afwijkend te gaan vissen. Daarnaast zijn halve boilies natuurlijk een ideaal aas om bij te voeren door middel van de voerboot of een spod. Ook voor het vissen op taluds of op plekken met een zachte ondergrond, zijn halve boilies zijn een uitstekend aas. Door gebruik te maken van halve boilies, voorkom je dat je boilies van het talud af rollen of wegzakken in een zachte ondergrond. Op deze menier kun je op afwijkende plekken, toch met boilies voeren.

Korda Kutter
Om je boilies nu exact doormidden te splitsen heeft Korda sinds kort een nieuwe tool ontwikkelt, de Korda Kutter. De Korda Kutter is niets anders dan een kokertje met onderin het kokertje een mesje. De aanduw stok of stamper heeft een handig handvat, waardoor je voldoende kracht kunt zetten om ook de wat hardere boilies over het mes te duwen.

korda-kutter-2
Stop enkele boilies in de Korda Kutter en druk deze vervolgens met de meegeleverde “stamper” aan.  

Korde Kutter

Door het aanduwen worden de boilies door de koker over het mesje geduwt en komen er aan de onderkant perfcte halve boilies uit.

Korda Kutter

Korda Kutter

De Korda Kutter is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 16mm, 20mm en 25mm. Gebruik je een andere diameter boilie, dan is dat natuurlijk geen probleem. 18mm boilies worden zonder problemen keurig doormidden gesneden in de 20mm variant.

korda-kutter-6

Ik ben benieuwd waarmee Korda volgend jaar opd e proppen komt. Het kan niet anders zijn, dan dat het weer een ingenieuws en handig iets zal zijn.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *