Vooruitblik Karper nr 52

frame-dekarperVanaf 5 februari zal de nieuwe Karper (nr52)in de winkel liggen. Speciaal voor Karperabonnees zit er bij dit nummer een dvd bijgevoegd van de World Carp Classic 2008 in Frankrijk!

In Karper 52 starten we met een nieuwe serie, unieke onderwaterartikelen, genaamd Down Under, waarin karpervisser Rob Hughes in zijn duikpak, met professionele onderwater(foto)camera’s, ‘down under’ gaat om de waarheid boven water te halen! Hij doet dit in diverse Europese wateren, waaronder Cassien in Zuid-Frankrijk. In de komende nummers zullen diverse rig-presentaties uitvoerig worden getest; hoe ze nu echt functioneren en hoe ze er onder water bijliggen (goed gecamoufleerd of juist heel zichtbaar!). Voerverspreiding en voerpatronen, de werking van vloeibare attractors, de chod rig en pva-presentaties, het komt allemaal aan bod en wordt uitvoerig in de praktijk, onderwater dus, onder de loep genomen. Daar zullen heel wat opzienbarende dingen getoond worden, dat kan ik je alvast verklappen! Heb je zelf een brandende ‘onderwatervraag’? Stuur hem naar redactie.karper@vipmedia.nl en Rob Hughes zal hem proberen te beantwoorden. Veel lees- en kijkplezier!

foto1

foto2
Stukje bij beetje wordt het grote onderwatermysterie opgelost en komt de waarheid boven water. Een zeer indrukwekkende en openbarende reeks onderwaterartikelen neemt je mee naar de wereld zoals de karper hem ziet; onder water dus.

foto3
Waarschijnlijk een van de meest effectieve snowman rigs (van Colin Davidson)van dit moment. De gehele rig wordt duidelijk in woord en beeld uitgelegd; doe er je voordeel mee!

foto4
Er zijn de laatste tijd weer diverse boeken, films en dvd’s over karpervissen verschenen. We showen je de beste, mooiste en meestante ervan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwste boek/dvd box van Eddy Sterckx: ‘Its my Life the sequel’, waarin hij eindelijk prijsgeeft hoe hij toch al die dikke vissen heeft weten te vangen!

foto5
In het vroege voorjaar geweldig scoren; en of dat kan! Gewoon vanaf het kantje, door slim te vissen en meerdere voerstekjes aan te leggen. En vooral niet te veel rommel meenemen en herrie maken aub!

foto6
Daniel Jawadnya werd helemaal gek van het zoeken naar de antwoorden op vragen als, heb ik niet teveel gevoerd? En vis ik wel op de juiste stek? Nou, hij zegt die antwoorden gevonden te hebben en weet de meest gedresserde karpers in zijn net te krijgen!

 

foto7
In ‘Karperroots’ is het deze keer de beurt aan ‘karperdier’ Alijn Danau om met zijn eerste karperfoto’s, beste en slechtste karperervaringen, zwaarste vissen etc tevoorschijn te komen; leuk, leerzaam en vermakelijk om te zien!

foto8
Nee, we gaan je hier nog niet vertellen wat de ‘mascarpone truc’ is, maar verklappen wel vast dat het met oliebollen, kou, een kanaal en een gemaal te maken heeft…

foto9
‘Een ezel… verliest niet twee keer een vis aan dezelfde steen’, zo ongeveer zou het gezegde kunnen luiden als je ziet hoe Felix van der Marel na een eerste slechte Spanje-ervaring, nu wel door heeft hoe je de geweldig sterke Ebro-karpers en ook passerende meervallen op de mat kunt krijgen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *