Keuzes

Het is begin 2006, het wintervissen liep, door onderbrekingen in het voeren, niet zoals gepland en na de inmiddels traditionele oudejaarssessie besloot ik het wintervissen eerst voor gezien te houden. De jaarlijkse beurzen kwamen er weer aan en zoals bij iedereen is dat vaak de aftrap voor een nieuw visseizoen. Een seizoen met weer de nodige plannen en ideeën en mogelijke targets. Zelf had ik relatief weinig plannen gemaakt, maar had wel mijn zinnen gezet op een mooi water in de provincie en besloot dat door te gaan zetten.

c5foto1
een prachtige zonsopkomst

In plaats van het ouderwetse boilies draaien heb ik de mogelijkheid aangegrepen om in 2006 met een goede readymade boilie te gaan vissen. Een knikker die veel vergelijking toont met mijn eigen boilie, ik zag dat wel zitten. Al snel lag de schuur dan ook vol met 2,5 kilo zakken aan kant en klare boilies. De vreugde bij het thuisfront was nog groter dan bij mij: geen stinkende knikkers meer te drogen in huis en ook de geconfisceerde lades in de vriezer bleven leeg. Het seizoen vorderde en ondanks het voeren leverden de knikkers niet de vissen op waarop ik had gehoopt.

c5foto2
tijdloos..

Een noodgedwongen baanwissel en twee hittegolven waren ook niet echt bevorderlijk voor het vissen. Langzaam begon ik te twijfelen; wat deed ik verkeerd? Ik besloot nog eens alles op alles te zetten en op een ander (voor mij bekend water) mijn geluk nog eens te beproeven. Het mocht allemaal niet zo zijn, ondanks verwoedde pogingen bleef het succes uit. Door de tegenvallende resultaten en alle veranderingen kwam het vissen op een lager pitje te staan. Zeker met een 2e kind op komst kwamen de prioriteiten helemaal anders te liggen en zag ik de bouwmarkt vele malen vaker dan de waterkant. Het was inmiddels al herfst en hoewel het klussen thuis nagenoeg klaar was, zag ik het niet zitten om nu nog iets op te starten en ik besloot er dan ook vroegtijdig mee te stoppen. Het liep allemaal niet en de motivatie was volledig weg. Resultaat, een slecht seizoen 2006.

c5foto3
vele meters graskarper!

Het is januari als Esther bevalt van onze tweede zoon: Dennis. We zijn apetrots en ons geluk kan niet op. Alles staat in het teken van poepluiers, gebroken nachten etc.. De hengels staan doelloos in de schuur en ook de vriezer wacht op betere tijden. Als begin februari de beurs in Zwolle eenmaal is geweest, gaat de schakelaar toch weer om. De motivatie komt terug en de eerste bestelling boilie ingrediënten gaat al snel de deur uit. Ik heb besloten om dit seizoen weer volledig met mijn eigen knikkers te gaan vissen. Ik heb in het afgelopen seizoen ervaren dat het vertrouwen in eigen vers aas enorm belangrijk is. Voor het draaien heb ik dit jaar geluk, ik kan mijn knikkers op haast professionele apparatuur draaien. Geen uren meer in de schuur aan het werk, maar binnen twee uur ruim 30 kilo knikkers draaien. Dat is het echte werk!

c5foto4
vuurballen!

Voor 2007 zijn er voldoende plannen. Het water van 2006 ga ik wederom aanpakken en ook heb ik genoeg ideeën voor andere wateren. De motivatie is terug, de vriezer is vol en met lenteachtige temperaturen verlang ik weer om aan de waterkant te gaan zitten.

Ik heb keuzes gemaakt, goed of fout, dat blijft gissen. Arjen Kempen schreef ooit een artikel over het bepalen van je grenzen: “de grens bepaal je zelf”. Dat klopt, het zijn keuzes die je maakt. Het leven bestaat grotendeels uit het maken van keuzes. Of het de juiste keuze is geweest, dat weet je pas achteraf. Leer van je fouten maar durf keuzes te maken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *