KarperStudieGroep

Bijna elke Karpervisser kent het inmiddels: de Karperstudiegroep Nederland oftewel KSN. Wat is en wat doet de KSN nou dan precies zullen sommigen zich misschien afvragen, de KSN omschrijft het als volgt:

“Studiegroep voor en door karpervissers om onze hobby door het uitwisselen van informatie en ervaringen zo optimaal en prettig mogelijk te beoefenen”.

Opgericht in 1974, is de KarperStudiegroep Nederland (KSN) de “oudste” specialistenclub van ons land. De basis voor de KSN is gelegd door legendarische karpervissers zoals Rini Groothuis, Jan Junge, Jan de Winter en Dick Langhenkel.

Om tot een zo groot mogelijke betrokkenheid van de leden te komen zijn er op diverse plaatsen in Nederland regioafdelingen actief. Deze regio’s worden op hun beurt weer door 1 of meerdere regiovertegenwoordigers bestuurd. De vertegenwoordigers van deze regio’s organiseren regelmatig bijeenkomsten en activiteiten waar karpervissers onderling van gedachten kunnen wisselen, elkaar ervaringen presenteren, discussies voeren over materiaal, aas, technieken en ervaringen in het buitenland. Tevens kun je denken aan de behandeling van de karper, uitzetbeleid, belangenbehartiging, trekgedrag en voortplanting.

De doelstellingen van KSN zijn de laatste jaren echter veel breder geworden. Vooral de belangenbehartiging van de karpervisserij en het streven naar een verantwoord karperbeheer staan hoog in het vaandel. Hieronder staan de persberichten en andere artikelen vermeld die de KSN heeft verspreid of juist te maken hebben met de KSN.

Voor meer informatie omtrend de KSN of om je aan te melden als KSN-lid, kijk dan op de website: http://www.karperstudiegroep.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *