Aangeschoven bij – Marissen Meisner

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Marissen Jakob Meisner

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Dat zijn er een heleboel!!! Niet dat ik niet sociaal ben, maar als ik aan het vissen ben wil ik maximaal rendement van mij visserij. Als je met twee personen vist betekent dat vaak ook dat de vangst door twee gaat ondanks het grotere aantal hengels dat in het water ligt. Zeker op de kanalen waar ik op vis loont het vaak niet om met twee personen te vissen. Waar ik verder echt een schijt hekel aan heb zijn mensen die alleen maar op spulletjes geilen. Ik zou er niet aan moeten denken om een hele frankrijk sessie over de nieuwste prut swingers van fox, een bivvie lamp, een skypod etc. te moeten praten. En dan wel bezuinigen op een boilie meer of minder… Ik kan er wel om lachen, afijn u begrijpt mijn punt waarschijnlijk wel. Functionaliteit is voor mij veel belangrijker.

foto2
daarom vis ik dus liever alleen

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Haha das niet zo moeilijk: Alben Zantinge!! Vol van ronde vormen en lekker kaal. Heerlijk toch?? Nu serieus, ik heb al 4 jaar een vriendin. Deze Hollandse blonde heb ik al meer malen op… naast..tegen of onder mijn stretcher aangetroffen. Elke zomer vult ze mijn stretcher tijdens mijn 3 weekse trip in france. Ook gaat ze wel eens mee tijdens een Nederlands nachtje ‘kanaalbibberen’. Maar een vrouw waar ik wel een weekje ruzie voor over heb (ook wel twee week…sorry Joyce ;)) is Doutze Kroese. Gewoon een lekker wijf!!!

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Neen!! Of je zou een dalende luchtdruk met een goede warme zuidwester mee moeten rekenen.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik denk ongeveer 100 pakjes haken in mijn rigwallet heb verdeeld over meer dan 10 soorten. Na dat ik vorig jaar veel lossers had heb ik veel gezocht naar de ideale haak voor mijn visserij. Ik heb toen heel veel geprobeerd. Maar de vissen bleven om een of andere mysterieuze wijze losschieten. De oorzaak hiervan heb ik nog steeds niet achterhaald. Het gevolg is voor mij wel duidelijk: een overvolle rigwallet!! Ik heb van heel veel soorten haken meerdere pakjes van meerdere maten. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar een gamakatzu superhook met teflon coating. Ook de normale versie van deze haak vindt ik prima, al heb ik het gevoel dat de teflon iets scherper is. De widegap van korda gebruik ik de laatste tijd regelmatig vooral in situaties waarin ik niet heel hard hoef te drillen. De rest van de collectie haken die ik bij mij heb zit te wachten tot ze weer een keer uit het pakje mogen of tot ze weg geroest zijn.

foto5
haken moeten wel haken, zonder haken of ogen
6) Steen of lood?

Lood 100%!! Compact, gestroomlijnd, anti-tangel en legio andere voorbeelden om lood boven steen te verkiezen. Voor onder het kantje of op helder water zou een steen nog wel een uitkomst kunnen zijn. Maar over het algemeen vind ik hier het milieu aspect niet op wegen tegen de voordelen van lood. Ter compensatie zet ik de verwarming wel een graadje kouder.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Waarschijnlijk de eerste kilo,s boilies die ik kocht. Van die sponzige harde structuurloze aarbeien geurende griesmeel balletje. Ik was hier snel klaar mee en schakelde voor even weer over op kattenbrokken, deeg en roggebrood met honing. Toen kwam ik op het idee om ze maar eens zelf te gaan draaien. Mijn eerste kattenbrok bollen waar een regelrechte knaller. Ik ving in 1 middag meer dan ik ooit met die aardbeien troep had gevangen. Sindsdien heb ik volgens mij nooit meer een zakje gekocht. Alles wordt zelf gedraaid.

foto4
gewoon mijn eigen..”ballen”

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Nou een anekdote dan maar: Vorige winter heb ik de hele winter op zandput gevist met een behoorlijk bestand. Ik was in oktober begonnen met voeren en startte begin december met vissen. Gelijk had ik de boel goed aan de loop. Ook na de eerste serieuze nachtvorsten liep het stevig door. Elke nacht een vis of 5! De concurrentie viel helemaal stil. Het stond half februarie 45 voor Marissen tegen een vis of 7 voor de rest. Toen ik op een middag bezoek kreeg werd ik tactisch uitgehoord. Of ik het komende weekend ook zou gaan vissen. Nee, was het antwoord, want ik had nachtdienst dat weekend. De beste man had kennelijk geen rekening gehouden met het feit dat ik laat in de middag nog wel aanwezig zou zijn om te voeren. Toen ik aan kwam zat hij precies op de stek te vissen waar ik al vanaf oktober bezig was. Hij had zelfs een kleinere tent gekocht die op die plek kon staan! Ik was zo kwaad dat ik helemaal de huid heb vol gescholden. Ik heb asociaal hard naar hem geschreeuwd, zo hard dat de man zich bedreigt voelde en de politie belde! Ik heb 100 meter verderop op de politie gewacht en ze te woord gestaan en mijn woede verklaard! Volgens de politie had ik geen strafbaar feit gepleegd en konden ze het wel begrijpen. Ik heb er in ieder geval nooit meer wat van gehoord! Ik schaam me eigenlijk vooral voor het feit dat ik door het fanatisme wat ik bij het vissen heb zo boos kan worden! Terwijl die vent geen woord waard was!

foto7
wintersgeluk voor het verpest werd

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Mijn FOFI, alias Ford Fiesta. Na heel wat jaren stad en ommeland af getrapt te hebben met mijn fietskar ben ik nu sinds 2 jaar in het bezit van een auto. Het is wel een klein oudje…Maar hij heeft mij tot nu toe nog niet in de steek gelaten. Zelf cassien en salagou heeft hij overleeft! Geweldig is het om met je FOFI tussen alle bedrijfswagens, stationwagons en jeeps bij Chez Pierre te staan. Lachende gezichten in het begin! Maar dat lachen is ze vergaan!

foto1
Op cassien safarie in de FOFI

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Met nat weer en in de winter lekker (thermo) laarzen. In de zomer lekker sport schoenen om snel een beetje mee door het gras te wandelen.. ff voeren hier ff observeren daar. Tijdens mijn zomerse frankrijk sessie zijn surf schoentjes onontbeerlijk. Ik heb mijn voeten meerdere malen helemaal kapot gehad op de mossels van lac du salagou. Echt niet normaal meer hoeveel mosselen daar zijn!!! Surf schoentjes bieden hiervoor de uitkomst al zijn ze na een week echt wel versleten.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Warme maaltijd? Wat is dat? Ik vis in Nederland vaak korte nachten dan neem ik vaak niet de moeite om kook gerei mee te nemen. Op een paar (droge) boterhammen en een fles water redt ik het prima. Wel ben ik van mening dat eten heel belangrijk is. Goed eten houd je scherp en geeft je energie om volle bak door te kunnen vissen. Ook genoeg drinken op zomerse dagen is erg belangrijk. Ik heb al een keer een zonnesteek op gelopen tijdens het observeren. Ik zag ze zwemmen.. Nadien zag ik ze vliegen!!! Ik ben er meer dan een week heel ziek van geweest!

foto6
ik zag ze zwemmen

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Ik vind de meeste oude rock klassiekers eigenlijk allemaal wel mooi. Van queen tot de Dire Straits. Heerlijk gevoel altijd om met je raam half open en een lekker nummer na een sessie naar huis te rijden. Het mooiste nummer vindt ik denk ik toch wel: Brothers in Arms van de Dire straits.

foto3
brothers in arms..twee kereltjes!
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geografie, een studie gerelateerd blad. En soms de voetbal international. Ik lees ook lang niet alle visbladen meer. Ik blader ze door in de hengel sportzaak en als er wat in staat wat me interesseert dan koop ik het.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

De man van vele kilo,s.. in meerdere opzichten! Alben Zantinge

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *