Aangeschoven bij – Daan Biemans

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Daan Biemans (Daan Hubertus Adrianus)

foto1

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Ik kan eigenlijk met iedereen vissen, behalve met mensen die te lam zijn om hun troep op te ruimen. Of mensen die constant herrie maken en andere irritante dingen doen die niets met vissen te maken hebben.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Als ik dan toch moet kiezen dan kies ik voor Yolanthe Cabau van kasbergen.

foto2
Op de korst gevangen

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Een paar jaar geleden had ik een gelukspet, deze pet deed ik ook niet af tijdens het slapen omdat ik dan meer ving (dacht ik). Deze pet heb ik nu nog steeds maar nu doe ik hem wel af tijdens het slapen, en ik vang nog volop vis hoor.

foto3
Mijn gelukspet heb ik nog wel
5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb 3 soorten haken in mijn viskoffer, en die zijn allemaal van korda namelijk de kurv shank, longshank en wide gape. En deze heb ik dan meestal in verschillende maten. Ik gebruik deze haken ook allemaal. Eerst had ik altijd haken van Kensakie in zo’n bakje maar nu gebruik ik die niet meer omdat ze een paar keer zijn afgebroken.

foto4
Een mooie kanaalvis

6) Steen of lood?

Tot nu toe heb ik altijd lood gebruikt, maar ik zal het vast nog wel een keer gaan proberen met steen.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Het slechtste aas wat ik ooit heb gebruikt zijn toch wel die super harde readymades in een plastic bakje. Er zijn genoeg boilienaalden gesneuveld door deze harde knikkers. En ik heb er volgens mij nog nooit wat op gevangen.

foto5
Mijn tweede thuis

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Toen ik heel klein was zag ik een keer karpers zwemmen bij een kom van een sluis. Toen ging ik ze proberen te vangen met een hengel maar dat lukte niet. Toen zijn we met vieren met een groot net in het water gegaan om de karpers te vangen. Dat was niet slim want de vissen waren nog erg actief en gingen spartelen op de kant waardoor enkele schubben beschadigd werden. Op zich bedoelden we het niet verkeerd maar we wisten nog niets van karpervissen af. Nu ik ouder ben heb ik niet het idee dat ik bij het vissen dingen doe waarvoor ik me moet schamen.

Ik heb nog wel een grappige gebeurtenis meegemaakt: Ik lag op mijn stretcher te slapen in een waadpak . Toen ik beet kreeg rende ik zoals altijd zo het water in. Ik struikelde in mijn haast en schepte al wat water. Toen ik eenmaal de vis stond te drillen keek ik naar rechts en zag daar mijn slaapzak in het water drijven. Deze was waarschijnlijk aan mijn waadpak blijven hangen. Sjoerd, die samen met mij aan het nachtvissen was, lag krom van het lachen.

foto6
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Eerst gebruikte ik altijd de fiets+viskar combinatie als vervoersmiddel voor het vissen. Maar toen ik mijn scooterrijbewijs had gehaald, besloot ik om een Tomos aan te schaffen. Onder het zadel heb ik toen een karkoppeling bevestigd, zodat er een viskar achter kan. En dit heeft toch wel een groot voordeel, want je kan veder weg vissen, zonder dat je ouders je moeten brengen. Ook kan ik nu verder weg gaan nachtvissen als ik de volgende dag moet werken, want als ik al mijn spullen in de kar heb liggen ben ik zo thuis. De viskar die er achterhangt heb ik van Maarten van Halderen gekregen, en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor, want mijn oude viskar had te kleine wielen, en de kar zelf was ook te klein en dan had ik deze kar helemaal moeten aanpassen. Verder brengen mijn ouders me wel eens naar een visplek. De spullen gaan dan op een aanhangkar. Dit jaar ga ik voor het eerst in Frankrijk vissen met 2 vrienden. Mijn oom had in een gekke bui beloofd dat hij ons wel weg zou brengen. Hij houdt zijn woord en brengt ons weg. Zelf blijft hij daar ook maar gaat ipv vissen lekker sporten. Voor ons handig want we hebben nog geen rijbewijs.

foto7
Nu kan ik verder weg vissen

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Tijdens het opbouwen van mijn spullen draag ik altijd schoenen. Laarzen neem ik alleen mee als ik door hoog nat gras moet lopen, want anders zijn de schoenen helemaal doorweekt. Sommige mensen doen eerst hun schoenen aan voordat ze hun hengel aanslaan, maar als ik een run krijg ren ik als een gek naar die hengel toe op men sokken. Soms neem ik een waadpak mee voor degene die de vis moet scheppen. Bij heel mooi weer spring ik in mijn zwembroek het water in als ik beet heb (ook ’s nachts maar dit kan toch nog wel eens koud zijn). Ik heb geen “speciale” viskleding. Dit omdat mijn geld vooral gaat zitten in het voer, materiaal enz..

foto8
El troffee, een vis die veel ouder is als mij
11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Als er warm eten mee gaat dan zijn dat meestal gewoon hamburgers of frikadellen, dit is dan het avondeten. We maken dit klaar op een kookplaatje op gas. Als ontbijt eieren, of saté. Dit gaat er altijd wel in, en helemaal als je aan het nagenieten bent van de vangst van die nacht.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Het beste muzieknummer ooit is er niet denk ik, maar ‘were the streets have no name’ van U2 vind ik wel mooi. En verder de muziek van BZB, WC, Rowen Heze en alle muziek die daar op lijkt. Eigenlijk heb ik een hele brede muzieksmaak.

foto9
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Alleen de donald duck en de autoweek bij de friettent, verder lees ik geen tijdschriften

foto10
Nu haar zussen nog
14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Sjoerd Buijks, omdat hij een van mijn visvrienden is.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *