Record aantal karpers tijdens TopCompetitie Otheense Kreek!

frame-sportvisserijnederland-ksnDe tweede wedstrijd van de TopCompetitie Karper vond plaats van 24 t/m 26 mei j.l. aan de Otheense Kreek bij Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen. Bij aankomst in het Rivierenhuis , het clubgebouw van de hengelaarsvereniging Ontspanning na Inspanning, leek het even droog te worden. Leek, want nog tijdens het uitzetten van de 27 stekken verdeeld over 3 vakken langs de bijna 5 kilometer lange wedstrijdoever werden de hemelsluizen weer geopend en kwam de regen met bakken naar beneden. Diverse websites werden bezocht om uit de meest positieve weersvoorspelling moed te putten voor de rest van het weekend. Met het binnendruppelen van de deelnemers begonnen de weergoden medelijden te krijgen en begon de lucht op te klaren. Na de loting vertrokken de 26 koppels naar hun stekken waar ze om 16:00 uur begonnen met de voorbereidingen voor deze 40 uur durende wedstrijd.

 

Na het startsein om 18:00 uur vlogen de stekken B1 en B2 uit de startblokken. Nog voor de avondschemer hadden zij al 5 karpers waaronder twee SKP spiegels ter weging aangeboden. Dat beloofde wat!

foto1

Weinig slaap
Op zaterdagochtend werd een eerste tussenstand opgemaakt. In Vak A stond de teller op 7, één minder dan in vak B waar de steknummer B1 de kop had genomen met een aantal van 5 stuks. Vak C was met 10 karpers de voorlopige koploper in aantallen. Ook overdag moesten de 6 controleurs (nogmaals bedankt mannen!) regelmatig op pad om een karper te wegen en de bijbehorende wedstrijdadministratie in te vullen. Op zaterdagavond was het totaal aantal karpers aan de Lage Vaart al bijna geëvenaard en stond de teller op 41. De zwaarste tot dan toe was een schub van ruim 15 kilo! Via o.a. de Facebookpagina van De KSN werden de duizenden volgers regelmatig op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop. Apostel Andrea, de beschermheilige van de vissers, had zijn zegen over de Otheense Kreek uitgestrooid. De controleurs kwamen bijna niet aan slapen toe, want in de laatste 12 uur werden er nog 37 karpers bijgevangen!

foto2

Ruim 677 kg!
Nadat de controleurs alle gegevens hadden ingeleverd kon het rekenwerk beginnen. Na check, check en double check was bij de rekenmeesters de eindstand bekend. Het totaal van deze wedstrijd kwam op 78 karpers en het gemiddelde gewicht van bijna 9 kg bracht het totaal op ruim 677 kg! Even na 12:00 uur werden na eerst een woord van dank aan de deelnemers, de controleurs en het voortreffelijke gastheerschap van hengelaarsvereniging ONI de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Toen bleek dat het koppel op C9, de Geus/van der Heijden met 7 karpers in de laatste nacht en een gemiddeld gewicht van bijna 11 kg een machtige eindsprint van erop en erover had ingezet om met 10 karpers de overige teams het nakijken te geven. Met ruim 108 kilo is dit koppel de overtuigende winnaar geworden van TC Karper te Terneuzen.

foto3

De prijs van de zwaarste karper is in handen gevallen van het team Meppelink/Eshuis. Vrijwel alle koppels waren in het Rivierenhuis aanwezig om te zien hoe de door JRC, Berkely Gulp, Karper en Carp Connections beschikbare prijzen van eigenaar wisselden en in handen van de terechte prijswinnaars kwamen.

foto4

foto5

Kijk hier voor de volledige uitslag en de tussenstand na 2 wedstrijden:
De volgende wedstrijd zal op 14 en 15 juni op het recreatiepark Borgerswold te Veendam plaatsvinden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *