44 karpers bij start Topcompetitie Karper aan de Lage Vaart

frame-sportvisserijnederland-ksnDe start van de Nationale Topcompetitie Karpervissen aan de Lage Vaart bracht 44 karpers op de onthaakmat. Een spetterend begin, zeker gezien de nog koude nachten met vorst aan de grond. Het koppel Dennis Nijland en Björn Wenden ving zeven vissen en gaat daarmee aan de leiding in het tussenklassement.

Op het ruim drie kilometer lange parcours aan de Lage Vaart bij Almere werd vrijdagavond na twee uur vissen in vak C al de eerste karper gevangen door John Sterkenburg en Cor Jamin. Datzelfde vak bleef ook de rest van de eerste nacht productief op verschillende stekken. In de loop van zaterdagochtend trokken de vangsten in vak B ook iets aan, maar verder verliep de dag rustig. Bondscoach en jurylid Jacques Kruller zorgde via de Facebookpagina van De KSN voor een live verslag vanaf de waterkant.

Topcompetitie-Karper1
Eerste vis van de wedstrijd gevangen door Cor Jamin en John Sterkenburg

De nacht van zaterdag op zondag was nog kouder dan die ervoor, zodat op alle spullen witte rijp van flinke nachtvorst te zien was. In vak A werden gelukkig nog drie vissen gevangen (daarvoor slechts één karper in het hele vak!). Het echte koppel Gerrit Gooiert en Melissa Smit was dolgelukkig met de vangst van twee mooie karpers die hen aan de leiding brachten in hun sector. Vak B liet het helemaal afweten, terwijl in sector C weer een aantal karpers gevangen waren.

Topcompetitie-Karper2

De laatste ochtend veranderde er niets in vak A, zodat Gooiert en Smit de zege pakten. In sector B waren het de ‘rookies’ Jesse Feuerrigel en zijn maat Roy van Erp die met in totaal zes karpers en een totaal gewicht van 22.389 gram hun vak wonnen. In vak C stelden de Twente kanaalspecialisten Dennis Nijland en Björn Wenden in de ochtend de zege veilig met in totaal zeven karpers en een gewicht van 34.901 gram. Daarmee pakten zij ook de overall winst en de hoofdprijs: een karperweek op een topwater in Frankrijk dat wordt aangeboden door Carp Connections. Ook de andere winnaars kregen fraaie cadeaus uit het omvangrijke prijzenpakket.

De volgende wedstrijd in de Nationale Topcompetitie Karpervissen vindt van 24 tot 26 mei plaats in de Otheense Kreek bij Terneuzen. Daar gaat de strijd om de felbegeerde tickets voor het WK Karpervissen 2014 in Bosnië verder.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *