Vooruitblik – Spiegelmagazine 35

frame-spiegelmagazineWe naderen alweer de maand juni van 2012, de maand waarin Spiegelmagazine nr 35 al weer op de mat zal liggen. Bomvol interessante artikelen met veel artikelen over het vissen op karper in het buitenland. Dus heb je nog geen vakantieplannen, dan is Spiegelmagazine nr 35 een uitstekende keuze om te beginnen te kiezen.

707

Interview met Arend de Kruyf
Arend de Kruyf is de materiaalman van het Nederlands voetbalelftal, maar in zijn vrije uurtjes is hij een fanatieke karpervisser. Hij jaagt graag op moeilijk vangbare karpers van dressuurwateren en af en toe gaat hij naar Frankrijk voor een sessie van enkele dagen of een week. Redenen genoeg om Arend flink aan de tand te voelen.

708

Stille gronden, diepe wateren – Herwin Kwint
Enkele jaren geleden vond Herwin Kwint in de Oostenrijkse Alpen wat hij zocht: ruimte, onbeviste wateren, heerlijk groen landschap en hoge bergen die hun wals met de wolken dansen. Elementen die een zuivere adem creëren die je proeft. Adem die de geest geneest en inspiratie creëert en die ook al werd gevonden door Strauss en Mozart. De gemoedelijkheid die Herwin en zijn vismaat Robert in Frankrijk hadden verloren, wandelde met de vreugde van de Radetzky Mars hun leven weer binnen. Ondertussen zijn we ruim zeven jaren verder en blijkt de populariteit van het karpervissen ook in Oostenrijk een denderende locomotief te zijn. Het werd tijd voor Herwin om nieuwe plannen te smeden.

709

Zomeraas: tijgernoten – Roelof Schut
Uit de vele artikelen die Roelof Schut over aas heeft geschreven, valt te concluderen dat hij in de loop der jaren een echte boilievisser is geworden. Dat betekent echter niet dat hij zijn heil nooit meer zoekt in partikels. In de zomer – bij een hoge watertemperatuur – wil het wel eens gebeuren dat boilies het ‘minder doen’ en dan zijn tijgernoten het eerste alternatief van Roelof. “Aan boilies kan dan best nog een visje te vangen zijn, maar tijgernoten kunnen de vangsten soms spectaculair verbeteren”, aldus de aaskenner pur sang.

710

De combi stiff rig – David Wouters
De combi stiff rig van David Wouters is al jaren in zijn rig wallet te vinden en nog steeds maakt hij er graag en vaak gebruik van. De ‘echte’ combi-link is een beetje in de vergeethoek geraakt als gevolg van de ruime keuze aan stripbare onderlijnmaterialen. Ondanks dat heeft de combi stiff rig nog niets aan effectiviteit ingeboet.

711

Het is niet anders – Cor Hendriks
Tijdens de lange dagen van de winter van 2010/2011 werden nieuwe visplannen gemaakt. Samen met Bas Sterrenberg – een goede vriend en superbetrouwbare vismaat – gaat Cor Hendriks minimaal twee buitenlandse sessies maken. De eerste gaat naar Frankrijk, de tweede naar Italië samen met hun vrouwen en kinderen. Als er nog tijd en geld over is, gaan ze in het late najaar nog pionieren in Noord-Frankrijk.

718

Inhakingstips – Etienne Gebel
Alle factoren moeten samenkomen om een gehaakte vis daadwerkelijk te kunnen landen. De volgende tips zullen helpen om meer aanbeten te krijgen, de inhaking te verbeteren en uiteindelijk meer karpers in het net te krijgen. Natuurlijk heb je af en toe ook een portie geluk nodig, maar met deze tips zorgt Etienne Gebel ervoor dat je een succesvollere karpervisser wordt.

720

Op bezoek bij Hengelsport Vught

722

Pesca di carpa – Kris Muysewinkel
Opeens was hij toe aan iets nieuws. Kris Muysewinkel was uitgekeken op het pionieren in Frankrijk. Hij was de strenge regels en veelvuldige controles op de openbare Franse wateren zat. Kris was toe aan een nieuwe uitdaging en Italië lonkte.

723

Betaalwateren: Pescalis Etang des Iles – Steven Dekeyzer
Het Franse betaalwatercomplex Pescalis ligt in het hart van het departement Deux-Sèvres, op vierhonderd kilometer van Parijs. Met vijf meren biedt dit domein voor elke sportvisser uitgebreide mogelijkheden. Steven Dekeyzer beviste Etang des Iles, het grootste meer van het complex. Dit karpermeer is vijfentwintig hectare groot en omgeven door veel natuurschoon. Verder zijn er nog Etang des Mothes (achttien hectare met vooral steur, karper en voorn), Etang de la Sullière (drie hectare met voorn, zeelt, brasem en kleine karper), Etang de la Rambaudière (één hectare met kleine karper tot één kilo) en Etang des Chirons voor de roofvisser (forel, black bass en baars).

725

Verborgen schatten – René Treffers
Het grote water trok altijd al aan René Treffers, maar de angst om te blanken hield hem tegen om er te gaan vissen. Een jaar of zeven geleden kreeg hij een uitnodiging om een vismaat te vergezellen tijdens een sessie. Die nacht vingen ze zes karpers en vanaf dat moment is René zich in deze uitdagende visserij gaan verdiepen. In dit artikel legt hij uit hoe zijn visserij op de uitgestrekte Nederlandse waterpartijen eruit ziet.

728

Magic Pimprez – Marc Westenberg
Het is de derde week van maart als Marc Westenberg de A2 opdraait voor een weeksessie op het Franse Domaine du Pimprez. Dit complex van drie meren ligt op slechts 395 kilometer van Utrecht. Meestal rijdt hij verder naar het zuiden, dus deze afstand valt erg mee. Net na de middag komt hij aan op het domein waar hij wordt opgewacht door Geoffrey, de eigenaar. Na alle beleefdheden rijdt Marc naar stek 5. Daar moet het gebeuren!

729

Terug naar de Ebro – Bert Teuben
Sinds zijn laatste meervaltrip naar de Ebro houdt Bert Teuben de ontwikkelingen omtrent het karpervissen daar nauwlettend in de gaten. De toen grote, maar vooral uit kleine vissen bestaande karperpopulatie zou voor zijn gevoel gaan veranderen. In de jaren die volgden, werd Bert in zijn vermoeden bevestigd en de Ebro-karpers werden behoorlijk groter. Dit jaar moest hij er heen, maar een aantal vragen bleven door zijn hoofd spoken. Zou het gemiddelde gewicht echt zo hoog zijn geworden? Zou hij een grote karper kunnen vinden op deze immens grote rivier? Gaat Bert zelf op onderzoek uit of huurt hij lokale ervaring in?

730

Vidanges van Franse vijvers en meren – Joris Vandaele
Na maanden van hevig verlangen en weken van intensieve voorbereiding kom je eindelijk aan op dat plekje waar je al veel eerder wou zijn. Maar o wee, waar is al het water heen? En waarom is de bodem helemaal uitgedroogd? “On a vidangé le lac, monsieur”, komt een lokale Fransman vertellen die jouw ontgoochelde gezicht opmerkte. Scheldtirades en hevig gevloek barsten daarna los. Je twijfelt om jezelf een mep te verkopen, want die achthonderd kilometer lange heenreis is voor niets geweest. Vidanges kunnen je gestolen worden! Toch hebben vidanges ook nut en Joris Vandaele vertelt je er alles over.

731

Grote karpers uit de hele wereld – Steve Brigg
sZijn halve leven reist Steve Briggs al over de wereld op zoek naar grote karpers. Daarbij gaat het hem niet
alleen om de vissen, maar ook om de sfeer aan de waterkant. In dit artikel neemt Steve je mee naar drie landen waar hij memorabele momenten meemaakte: Frankrijk, Zuid-Afrika en Roemenië.

732

Geen brug te ver – Jeffrey Brugman
Veel karpervissers rijden enorm veel kilometers om hun droomvis te kunnen haken. Toch zijn er dichtbij huis meer interessante wateren dan je denkt. De uitgestrekte kanalen, rivieren en grachten die ons land rijk is, herbergen allemaal karper. Daarbij werpen de spiegelkarperprojecten steeds meer vruchten af. Een gedeelte van de projectvissen groeit snel en weegt niet zelden al meer dan vijftien kilo. Sinds twee jaar deelt Jeffrey Brugman zijn tijd efficiënter in en zit hij minder in de auto, maar meer aan de waterkant.

733

Naast al deze artikelen en rubrieken is er nog veel meer te lezen in Spiegel Magazine 35. Net als in de vorige edities zijn er, voor de abonnees, weer enkele prachtige prijzen te winnen. Spiegel Magazine 35 verschijnt half juni 2012.

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *