V.I.S.S.E.N. op televisie

frame-sportvisserijnederlandMaandag 28 mei om 20.25 uur zendt de AVRO op Nederland 2 de documentaire V.I.S.S.E.N uit. V.I.S.S.E.N. is een filmische zoektocht van regisseur Pieter-Rim de Kroon en scenarioschrijver Maarten de Kroon naar de ‘oervisser’ in de mens. Zij proberen antwoord te geven op de vraag wat de visser beweegt.

Waarom vissen mensen? Wie zijn die vissers? Is vissen een sport, hobby of vlucht? Of is het net als jagen een oeroud instinct? Wat gebeurt er met je als je vist? Als je een vis vangt? Als je niets vangt? Waarom worden de meeste gevangen vissen niet gegeten, maar teruggezet? Het zijn allemaal vragen waar deze documentaire antwoord op zal proberen te geven.

vissen

De documentaire V.I.S.S.E.N – een productie van Windmill Film – is een film van Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon. De gebroeders Kroon wonnen eerder een Gouden Kalf met hun documentaire Hollands Licht. In V.I.S.S.E.N duiken ze in de wereld van de sportvisser en de vissen. Boven water en onder water. Op Het IJ, aan de kust, in de Noordzee, stad, polder en langs de meren en rivieren. Daarmee geeft de documentaire een verrassend beeld van de parallelle wereld van de visser en de vis in Nederland.

VISSEN affiche

V.I.S.S.E.N. wordt door de makers betiteld als een ‘teledoc’. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp, dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een breed publiek. Niet weggestopt in de uithoeken van de avond, maar op prime time op de Nederlandse televisie.

Kijk voor een trailer van V.I.S.S.E.N. op www.sportvisserijnederland.nl of bekijk het volgende filmpje

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *