Topcompetitie Karpervissen van start

frame-sportvisserijnederland-ksnOp 4, 5 en 6 mei a.s. hield Sportvisserij Nederland voor de eerste keer in haar bestaan de Nationale Topcompetitie Karpervissen. Dit evenement telt in dit eerste jaar 40 koppels en vondt plaats aan de Lage Vaart bij Almere. Bovendien werdt er omwille van het eetgedrag van de karpers in dit water ’s nachts gevist. Na een voorbereiding van twee uur starte de wedstrijd om 18.00 uur en eindigde zondagmorgen om 10.00 uur. Plaats van samenkomst is Almeersch Hippisch Centrum aan de Trekweg in Almere.Karpervissen is een van de populairste, zo niet de populairste en snelst groeiende vorm van sportvissen in Nederland. En ook de populariteit van het wedstrijdvissen op karper neemt nog steeds toe. Je mag bij deze wedstrijden als deelnemer bovendien met twee hengels – als koppel dus met 4 hengels – vissen en zo je kansen spreiden. Vandaar dat er zelfs al officiële Wereldkampioenschappen Karpervissen zijn en vandaar deze topcompetitie die de winnaars gelegenheid biedt om straks deel te nemen aan genoemd WK.

Karper komt immers overal in Nederland en ook in grote delen van Europa voor en zeker in de Lage Vaart kunnen we spreken van een uitstekend karperbestand. Wel is het een vis die vaak in het donker actief is. Vandaar dat is gekozen voor deze Nationale Topcompetitie in de duisternis.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *