App review – Carp Rig Guide

Het knopen van goede rigs is nog steeds een kunst. Sommige mensen zijn er zeer bedreven in, terwijl anderen het kunstje maar niet onder de knie krijgen en uit wanhoop kant en klare rigs kopen. Uiteraard zijn er over het knopen van rigs, inmiddels vele boeken over geschreven maar nu is er dus ook een handige app voor gebouwd en wordt het knopen van rigs voor iedereen een eitje.

 

carp-rigs-app

carp-rigs-app2

De Carp Rigs app laat stap voor stap met handige foto’s, video’s en een duidelijke beschrijving zien, hoe je diverse rigs zoals de Zig Rig, Pop-up rig, Chod Rig etc. kunt knopen. Zo wordt rigs knopen dus wel heel makkelijk! Ook wordt per rig ingegaan en beschreven welke rig je nu waar kunt gaan inzetten en welke materialen er gebruikt zijn om deze rig te kunnen maken.. Hetzelfde geldt voor de diverse loodsystemen. Een duidelijke uitleg welk loodysteem nu geschikt is om te gaan gebruiken.

Naast de diverse rigs, wordt er ook stil gestaan bij de keuze van het type lood én het maken van de diverse juiste knopen. De knopen worden aan de hand van afbeeldingen een stuk eenvoudiger om zelf te knopen. Veel oefenen is hierbij echter ook nog steeds het belangrijkste. Wat minder interessant, maar voor anderen juiust weer bere handig is het beschrijven en uitleggen van de inhoud vn hun tacklebox. Diverse hulpmiddelen worden kort besproken. Wat is het, waar wordt het voor gebruikt etc.

carp-rigs-app3


carp-rigs-app4

De app is gebouwd voor het Engelse http://carp-lakes.co.uk. De app is volledig in het Engels en is te downloaden voor zowel IOS (Apple) als Android. De apps is helaas niet gratis. Er moet een stevige € 3,43 worden betaald. Volgens de ontwikkelaars zal de app maandelijks worden geupdate met nieuwe interessante aanvullingen. Wanneer deze aanvullingen bestaan uit vele nieuwe rigs zijn, dan is de app zijn € 3,43 zeker waard.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *