Aangeschoven bij – Jacco Noordermeer

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Jacob Teunis Noordermeer.

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Wow, daar vraag je me wat.. Nu moet ik een beetje op de vlakte blijven natuurlijk want anders schop ik bepaalde mensen tegen de schenen..  Laat ik zo stellen, ik vis vaak alleen maar soms gaat mijn zoon Dennis mee. Dennis is alleen een beetje aan het puberen en heeft zijn interesses enigszins verlegd en gaat alleen mee als de vis los is.. noem het slim.. Naast mijn bootvisserij vis ik ook nog geregeld vanaf de kant, dit is meestal op een lokaal putje waar het goed vertoeven is voor de hond(en), Klaas is hier ook regelmatig te vinden maar echt samen vissen doen wij niet, zegmaar samen appart, dat komt beter in de buurt van hoe ik vis. Met mijn buitenland visserij kan ik wel goed aangeven met wie ik nooit zou willen vissen. Ik zou nooit willen vissen met iemand die ik op sleeptouw moet nemen. Ik ga uitsluitend op pad met mensen die heel goed voor zichzelf kunnen zorgen en die zelf hun materiaal op orde hebben. Jim Versluis is zo iemand, hij heeft dezelfde mening als het op deze vraag aankomt. Jim en ik hebben dan ook al heel wat tripjes samen gemaakt en zoals wij elkaar aanvoelen vind ik zeldzaam. Klaas is ook zo’n persoon, alleen heeft Klaas iets minder zin in veel verkassen en bootjes? waardoor ik die visserij met Jim beleef.

foto2
Goed Georganiseerd op pad is een pré voor ons.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Ja en jij denkt dat ik hier openlijk een antwoord op ga geven… Ik weet dat ik een jaartje ouder wordt en dat mijn doelgroep steeds breder wordt maar ik heb geen zin in ruzie thuis, ik kan het gewoonweg niet betalen?

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Bijgelovig? Nou nee, niet echt, ik heb geen poppetjes aan mijn hangers of de drang om met mijn tent richting het oosten te staan, laat staan dat ik bepaalde dingen doe of laat. Hooguit kan ik eigenwijs zijn in mijn aaskeuze, al heb ik dat ook al aardig afgeleerd.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Hahaa, hoeveel soorten… euhh 3 a 4 soorten, dus modellen! Sommige heb ik dan wel weer van 1 of 2 verschillende merken.

foto3
Snowman? Why not?

Welke gebruik ik echt?, Longshanks hebben mijn voorkeur, de Gamakatsu en sinds dit jaar de ls van ESP, vind ik bijde zeer prettige haken.
Ik heb van die momenten weet je, het ene jaar vis ik zga altijd met de ls en het ander is de Owner c1 de meest gebruikte model. De keuze in model is alleen niet voorspelbaar, soms voelt het goed om de één te gebruiken de andere keer is de ander favourite. Ik vis dan ook nogal verschillende wateren en vaak ook per seizoen, de situatie vraagt om een bepaalde haakkeuze en daar heb ik dan ook verschillende modellen voor.

6) Steen of lood?

Steen heb ik wel eens gebruikt maar dat was voor een speciale reden.
Salagou u wel bekend? Heeft nogal wat stekken met wijnstronken onder water, daar vind ik een steen met breeklijntje wel handig, maar dat is dan ook de enige ervaring met steen voor mij, Lood dus..

foto1

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

TTBBaits! By far!, sorry, ik heb zo goed als geen ervaring met merken. Het enige wat ik mij kan herinneren is dat ik wat mixen en boilies heb geprobeerd begin jaren 90 van “grote” Engelse bedrijven.. Ik heb daar weinig verschil in gemerkt tov mijn eigen samengestelde boiliemixen. Met 25jaar boilies maken en vissen mag je toch verwachten dat je hier een verschil in zou moeten ontdekken. Niet dus, mijn eigen mixjes vingen soms minder, maar vaak meer.

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ja!, zo’n moment heb ik helaas en steeds als ik die jongen tegenkom komt het schaamte gevoel weer opzetten.. Dat ik de rust zelf ben zullen veel mensen met mij eens zijn, maar als je me dwars zit kan ik een grote eikel zijn.. Zo ook ergens begin 90er jaren..
Ik had met een maat een geweldige stek aan het kanaal, midden in de stad met uitzicht op de haven en de wallen van de vesting, een stukje paradijs in de stad zullen we maar zeggen. Deze stek hebben wij regelmatig bevist met wisselende successen. Op een dag sta ik mijn spullen uit te pakken en begin lekker te vissen, onderaan de wal aan de overzijde is een heel klein plekje waar geregeld iemand zat te witvissen, dat was natuurlijk geen probleem.

Plots stopt er een brommertje en stapt er een jonge gast naar beneden met een lange blonde paarde staart.., deze begint zijn spullen uit te pakken en ik zie dat hij geen witvisser is.. Ik roep naar die gast dat ik daar al lig te vissen. Hij reageert enigszins vreemd in mijn beleving en gaat gewoon door met zijn spullen. Ik roep nog maar eens om mijn punt te maken, ook dat hielp niet echt. Nijdig als ik was draaide ik een stok binnen om hem duidelijk te maken dat ik daar al lag te vissen, een normaal iemand zou denken “dat doet ti niet” maar ik deed het wel, ik gooide het lood vlak voor zijn voeten, ik denk dat 2 meter ver geschat was… dit verklaarde de oorlog natuurlijk en het werd een over en weer gescheld.. Tot die knul er vandoor ging en ik mijn zin had.

Vorige week zaterdag liep ik hem tegen het lijf in de stad, Hey Jacco!, ik denk dat hij niet weet dat ik dat was… Bernard, alsnog mijn excuses kerel.

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Momenteel een VW T4 nadat ik mijn Mazda geheel misbruikt afgedankt heb aan de sloop..Niet zozeer door de visspullen maar wel door de vele zakken ingredienten die er steeds in vervoerd werden.. even gries hier halen en gelijk maar ff shit daar inlaaien, oja maismeel.. ah dat kan wel op de passagiersstoel liggen.. en zo reed ik geregeld met 5a600kg zooi rond in een 323tje.. nee die schokbrekers hadden wel hun beste tijd gehad en dit soort dingen passen beter in een transporter. Dus sinds 2 jaar rij ik met mijn blauwe monster rondjes.

foto4

Of bedoelde je vervoer aan het water?.Dit doe ik lekker met mijn oude With. Deze gouwe ouwe heb ik een paar jaar gelden voor veel te veel geld gekocht en heb ik geheel naar eigen wens ingedeeld om de wateren om mij heen te bevissen. Wil je zien hoe ik dat doe? Check het zelf maar even. Ideaal.

http://www.youtube.com/watch?v=Hc891lNp38o

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Jollies!, Met dank aan de binnenschippers van Nederland en Klaas!. Deze gesloten Crock’s zijn ff wat prettiger dan die open rot dingen waar je altijd natte poten in krijgt. Laarzen draag ik alleen in de winter en dan van die lekkere gevoerde dingen.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

China golden, lekkel eten? Sambal bij?, kant en klare bami pakketen dus. En heel soms gebakken aardappeltjes met een varkenshaasje met room/stroganof sauce, maar daar heb ik Chef Vd Herik voor ?.

foto5

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Dit is de lastigste vraag tot nu toe en ik kan hier ook geen definitief antwoord op geven. Mijn muzieksmaak is zeer breed, 3FM is favoriet als radiozender maar als ik kijk naar waar ik echt van geniet is het toch wel van rock, soms rock soms hardrock net hoe mijn stemming is zegmaar, ik kan classic rock hits zeer waarderen. Maar mag ik een paar favoriete bands opnoemen dan? Pearl Jam, Guns N Roses, Volbeat, Metallica, Live, kortom, Gitaarmuziek! De ene keer de rustige nummers de andere keer Yeah!!! Still counting! By Volbeat.. Heerlijk on the road haha, Ja we worden steeds ouder en gekker yihaa!

13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Hustler, Chick, Rosie, Playboy, wat wil je als je bijna iedere dag sex hebt… Of was het, iedere dag bijna sex????

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Hij was ooit “de belofte” was en straks te zien is bij “Help, mijn man is klusser”.
Arjen Lans, de man met DE mooiste schrijfstijl van Nederland.

Voor nu zeg ik, slaap lekker en vang een bak!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *