Opleiding Sportvisserij & Aquacultuur nu al succes

frame-aoc-de-groenewelle

Onlangs organiseerde AOC De Groene Welle uit Zwolle een open dag over de mbo-opleiding Sportvisserij & Aquacultuur. Ed Stoop, de bekende sportvisser van Vis TV, verleende hieraan zijn medewerking. Bezoekers stelden hem vragen over de praktijk, de werkgelegenheid en de ontwikkelingen in de sportvisserij. Enthousiast beantwoordde Ed de vragen en aan het einde van de open dag waren er al ruim dertig geïnteresseerden voor de opleiding.

In navolging van de open dag maakt de Zwolse onderwijsinstelling bekend dat Roelof Schut een groot gedeelte van de opleiding gaat verzorgen. Roelof is vooral bekend als karpervisser. Hij schrijft al twintig jaar artikelen voor magazines en boeken en is hoofdredacteur van het karpermagazine Spiegel Magazine. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in de hengelsport op bestuurlijk, beleidsmatig en uitvoerend niveau. De laatste jaren was Roelof werkzaam als teammanager bij de overheid. Zijn kennis en ervaring zorgen ervoor dat de opleiding een grote bijdrage gaat leveren aan de professionalisering van de hengelsport.

foto4

De opleiding Sportvisserij & Aquacultuur start in september 2010 en wordt aangeboden op niveau 3 en 4. Wie de opleiding Sportvisserij & Aquacultuur gaat volgen, kiest voor een afwisselende en brede opleiding. Naast onderwerpen als waterkwaliteit en visstand, is er aandacht voor sportvistechnieken, materialenkennis, de organisatie van een groot hengelsportevenement en het duurzaam kweken van vis. Ook is er aandacht voor onderwerpen die om de hoek komen bij kijken bij een groene opleiding. Denk bijvoorbeeld aan outdooractiviteiten en bos-, natuur- en waterbeheer.

Heb je affiniteit met de hengelsport en ben je geïnteresseerd in deze opleiding? Neem dan contact op met Thijs Rutters, opleidingsbeheerder Sportvisserij & Aquacultuur. Tel.: (038) 467 11 20, e-mail: info@groenewelle.nl. Kijk voor meer informatie over de school op www.groenewelle.nl.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *