Vooruitblik Karper nr 55

Hierbij weer een vooruitblijk op Karper nr 55! Heel veel lees- en kijkplezier,

foto1

Het aas aanbieden waar de karper zich op dat moment ophoudt, is en blijft het sleutelwoord binnen het vissen. Je kunt natuurlijk wachten totdat een karper uiteindelijk jouw aas vindt, op de bodem of in de oppervlakte, maar is het niet veel effectiever om dat aas direct in de buurt van een (azende) karper aan te bieden? Dat gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk op afstand, tenzij de karpers zich voortdurend springend of rollend op een bepaalde plek laten zien of duidelijk in de oppervlakte liggen. Dat laatste maakte Stijn Hendrikx mee in Frankrijk op het vermaarde Cassien; een avond drijvend vissend met Frans stokbrood maakte een hele week goed! Veel beter gaat het ‘karperspotten’ echter in de oeverzone, waarbij een geoefend oog al snel karper kan opmerken. Maar daarvoor moet je dan wel actief de kanten afstruinen en je visserij daarop aan passen. Een visserij die zich daar bij uitstek voor leent, is en blijft het vissen met de pen. En hoe je dat het best kunt aanpakken, lees je in het artikel ‘ongecompliceerd penvissen’ van Boudwijn Margadant. Veel lees-en kijkplezier!

foto2
Soms, nee meestal, loont het de moeite om anders te doen dan anderen. Wie gaat er nu korstvissen op Cassien?!

foto3
PVA-sticks zijn ideaal want je werpt ze nooit in de war, toch moet je ermee oppassen want bij de knopen en in koud water is het niet altijd de ‘oplossing’!

foto4
Op drie verschillende manieren binnen een paar uur met één rig vissen en op elke manier aanbeten krijgen; dat wil toch iedereen?!

foto5
De omgeving en de vissen doen je eerder denken aan een rare planeet in de ruimte dan een visvakantie in Marokko. Geniet van de meest mooie volschubspiegels en de eerste 30+Kg vis van het water, gevangen door een Nederlander.

foto6
Spodden lijkt moeilijker dan het is. Met deze tips (en een beetje oefening) breng je de kleinste particles op de grootste afstand, wat bijna gegarandeerd vis oplevert.

foto7
Vlak onder het kantje zie je een dikke spiegel op nog geen 30 cm water azen; handje particles erop, dobbertje voorzichtig laten zakken en… Actie!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *