Column 2

Donderdag worden de spullen weer klaargezet voor een dagje statisch vissen op mijn thuisplas. Als ik om 10 uur aankom zie ik dat de topstek nog vrij is. De keuze is snel gemaakt en niet veel later staat er een pod. Na rustig wat voer te water gelaten hebben, kan ik een verse rig aan mijn lijn monteren. Een vastlood en een pop-up maken het af. De eerste worp is net twee meter te kort. Ik trek twee meter lijn van de spoel en wil hem vast zetten onder de lijnclip. Op dat moment wordt er een ruk aan de hengel gegeven en de hengel vliegt bijna het water in. Ik kan hem nog net vasthouden. Door mijn trucjes weet deze vis niet lang in het riet te blijven. Maar dan komt het volgende probleem, want ik heb het net nog niet opgezet. Onder het drillen haal ik het net uit de foedraal en rol het uit. Ik klungel wat aan maar merk dat ik aan 1 hand niet genoeg heb. Ik zet de achterkant van de hengel op de grond en klem de hengel tegen me aan met mijn kin. Snel het net opgezet en weer verder met drillen. Even later mag ik dan ook een puntgave schub van 15 pond in mijn handen nemen.

c2foto1

De hengel wordt opnieuw ingegooid. In 1 keer op de stek. De hengel ligt net lekker op de pod, als ik hem er al weer af moet trekken. Nog nooit zo snel achter elkaar twee runs gehad. Een log gewicht probeert het riet te bereiken. Ik gooi de hengel plat en de staart zwaait me toe. Even later ligt de 18 ponder naar me te knorren op de mat.

c2foto2

Na deze vis vervang ik de onderlijn. Ik werp beide hengels in en ga lekker genieten van de rust. Op twee felle tikken na op de top krijg ik ook mijn rust. Ik besluit de hengel nog maar eens binnen te draaien. Als ik de onderlijn bekijk besluit ik hem toch te vervangen door een exemplaar met een kortere hair. De volgende actie die ik krijg is weer een lange eentonige piep. Ik sla aan en ook deze vis kan ik snel bij het riet weg krijgen. Zonder veel problemen dril ik het visje uit. Ik bewonder de schoonheid van deze spiegel heel lang. Echt een wonderschoon visje.

c2foto3

Deze vis betekent het einde van al het gemak. Goed inwerpen en makkelijk vangen. Zo goed als het in het begin ging zo slecht gaat het nu. Ik krijg nog veel stoten op de top. Probeer zeker 4 verschillende onderlijnen, zinkers, pop-up, en snowman. Maar niets lijkt te werken. Het inwerpen gaat slecht ik heb zeker 6 worpen nodig om hem een keer goed op de stek te krijgen. Door het vele werpen is de stek totaal verkracht. Uiteindelijk gooi ik beide hengels maar naar het open water, single-hookbait. Ik zit de tijd uit totdat ik weer opgehaald wordt door mijn moeder.

c2foto4

Ik heb het gehad voor vandaag. Ik wil weg hier. Ik wil de grote vissen. Nooit meer de knollenstek. Het lekker lang wachten en een stevige dril. Daar verlang ik naar.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *