Column 1

Zo snel de plannen gesmeed waren voor het begin van 2006 werden ze ook weer doorgestreept. Ik kijk uit het raam. En besluit om de eerste sessie van het jaar uit te stellen.

Twee weken later is het zover. De eerste sessie zal gevist gaan worden. ’s Avonds worden de spullen gepakt en het aas bereid. Er zal old-scool gevist gaan worden. Glas stok, sigma en een pennetje dat nog van mijn opa is geweest. Een dodelijke set-up in combinatie met een klein haakje en twee 8mm pellets.

 

foto1

Ik kom bij het water aanrijden en zie mijn vismaat al langs de waterkant staan. We zetten de fietsen neer en besluiten eerst te gaan voeren. Er is bar weinig actie te zien op het water. Het is stil. Het is koud. De mist trek langzaam over het water. De pen gaat te water. Hij drijft mooi en rustig, af en toe schommelt hij mee met de golven. De eerste stek zal nu weer wat rust krijgen als we de andere stekken met een bezoekje vereren.

Op stek twee zie ik plotseling mijn pen na links zwemmen. Als ik men hand net op de hengel heb stopt de pen. Ik kijk even of het aas er nog aan zit en werp weer in. Ik zie opeens de pen langzaam onder gaan. De slag volgt, hangen. Ik trek mijn hengel helemaal krom op een bankje dat in het water gegooid is. Na deze ophef is stek drie aan de beurt voor een bezoekje.

 

foto2

Op stek 3 besluiten we eens lekker te gaan zitten. De pennetjes drijven mooi naast elkaar. En zo bleef het ook. Stek 4 laten we nog even rusten. Weer terug op stek 1 lijkt het hier ook erg rustig. Toch wordt het aas te water gelaten. Na 10 minuten krijgen we bezoek. De pa van kevin even langs en lacht ons nog even uit dat we nog niets gevangen hebben. Hij is nog geen 100 meter verder gefietst of ik haak de eerste vis van de dag. Een ruisvoorn is even van mij. Deze vis komt helaas alleen.

Hierna bezoek ik stek 3 en Kevin stek 4. als ik lekker zit te genieten van een voorbij lopend volschubbeke, zie ik in mijn ooghoek de pen onderschieten. Ik sla een gigantisch gat in de lucht. De lijn vliegt zo de boom in. En daarna draait ie zich lekker in de knoop. Na een kwartier heb ik de knoop eruit. Ik zie kevin een voorn vangen en besluit eens een kijkje te gaan nemen. Een kwartier en 3 gaten verder besluiten we weer na stek 1 te gaan. Ik vang nog een ruisvoorn en na een uur besluiten we dat het genoeg is geweest.

 

foto3

Ondanks het ontbreken van een karper zijn we toch tevreden met het resultaat. Het weer was slecht en het water koud. Terwijl ik mezelf thuis op probeer te warmen met een douche denk ik al aan de volgende sessie. Dat wordt beter veel beter als deze sessie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *