Aangeschoven bij – Dick van Middelaar

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Ik heb geen paspoort, wel een id kaart. De namen zijn Dick Gauwgericus van Middelaar

foto1
Dick Gauwgericus van Middelaar

2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Met iemand die alleen maar op loopt te scheppen met zijn spullen en vangsten en er verder niks van bakt. Oh ja, als diegene een vis niet normaal kan drillen of behandelen dan hoef ik daar ook niet mee te vissen. Het liefst gewoon een serieus persoon waarmee je kan lachen en die serieus met zijn visserij bezig is.

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

De enige die ik op mijn stretcher zou willen aantreffen is mijn eigen zeemeermin.

foto2
enkele uurtjes lag deze mooie (bijna volschub) spiegel op de mat.

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Nee ik ben niet echt bijgelovig… soms lijken er wonderen te gebeuren in de visserij maar dat is dan gewoon geluk denk ik dan.

5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb denk toch al gauw 10 soorten haken als het er niet meer zijn. Ik gebruik meestal gewoon de concept 5 haken maatje 8 of 10 van Proline, oftewel de Ashima 887. Mooie haak met een rechte punt. Wanneer ik met kattenbrokken vis op karper gebruik ik eigenlijk altijd de Specialist Hook maatje 8 van Gamakatsu. Lekker klein klauwhaakje, pakt lekker veel vlees en zit daardoor goed vast, ideaal voor de oppervlaktevisserij met kattenbrokjes.

foto3
Verschillende soorten haken…

6) Steen of lood?

Lood! Er is tegenwoordig genoeg goed gecamoufleerd lood op de markt en die loden (dan praat ik vooral over die van Korda ) zijn ook net stenen. Denk zelf niet dat ik meer zou gaan vangen met steen dan met lood. Die witte stenen die verkocht worden komen op sommige wateren niet eens voor dus ik snap er dan ook het nut niet van als mensen ermee vissen op zulke wateren.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Een sinaasappel van 120 mm, kon er geen run op krijgen. Daarna nog een meloen van 200 mm geprobeerd en er nog zo’n 20 meloenen rondom gevoerd. Helaas werkte dit ook niet, denk dat het toch door die plonsen is gekomen, dat ze zijn geschrokken.

foto4
Mooie schub van het voorjaar

8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Kan zo direct niet iets verzinnen waar ik me voor schaam in mijn visserij… Misschien die keer dat ik voor de kant achterover viel uit de rubberboot, terwijl mijn broer voor de kant viste? Ik zou het niet weten eigenlijk.

9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Het vervoermiddel is toch vaak de auto. Mijn ouders zijn gelukkig af en toe wel bereid mij naar het water te brengen, waardoor ik veel spullen mee kan nemen. En een maatje bied zo af en toe ook aan om te brengen. Dus in dat geval heb ik niet veel te klagen qua vervoer.

10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

De naaldhakken van mijn zus! Ze lopen heerlijk… Nee ik doe met een beetje redelijk weer vaak mijn normale schoenen aan of m’n strovels (klompen) en met vies weer goedkope laarzen, gaat prima zo. Neem ook altijd extra sokken mee voor als ik er ’s nachts uit moet. Ik wil altijd zo snel mogelijk de hengel pakken en met koude natte sokken slaapt ook niet zo lekker.

11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Mijn favoriete maaltijd. Broodje boilies, liefst met wat vismeel en als saus wat visolie of aminol, heerlijk! Maar gewoon los zijn die boilies ook heerlijk, dan doe ik er nog wel eens wat mayonaise op voor wat extra smaak.

foto5
Boilies… heerlijk!
12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

From Yesterday en The Kill van 30 Seconds To Mars zijn mooi. Keane heeft ook mooie nummers. Heb het concert van Keane pas geleden bezocht bij het Westerpark Amsterdam en het was echt super! Maar er zijn gewoon teveel mooie nummers. Het zijn bij mij vaak even momenten dat ik een nummer heel goed of mooi vind, dus dan draai ik ‘m even grijs en tegen die tijd heb ik weer een nieuw nummer of nummers om grijs te draaien.

foto6
13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Geen…Lees alleen bladen wat met vissen te maken heeft haha.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Deze vragenlijst wil ik voorleggen aan mede KSN jeugdcomissie lid (Voorzitter) Bart van Bezouw.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *