Vergunningen en regels Tsjechië

De regelgeving voor Tsjechië verschilt vrij weinig met die van Hongarije. Hieronder staat de informatie vermeld die wij hebben kunnen vinden over Hongarije.

In Tsjechië bestaan 2 belangrijke visbonden: De Boheemse en Moravische Visbond. Een bepaald percentage van de viswateren staan onder beheer van de Staatsbossen, de Militaire Bossen en het ministerie van milieu en de zelfstandig geregistreerde visverenigingen.

Een visvergunning wordt afgegeven door de betreffende organisatie onder wiens administratie het betreffende water valt en dit pas na het overleggen van een staatsvisdocument. De visvergunning kan gelden voor het gebied, regio of voor de gehele bond op grond van de locatie waar je wilt vissen. Je kunt een vergunning kopen voor 1, 2, 7 of veertien dagen, voor een maand, een half jaar of voor een jaar en dat tegen een betaling van 90 tot 8000 Tsjechische kroon.

Een staatsvisvergunning wordt na overlegging van een pas verkocht door het regionale of plaatselijke kantoor voor 1 of 2 dagen, voor een periode korter dan een jaar, voor 1 jaar en eenmalig aan de jeugd tot 15 jaar tegen een betaling van 15 tot 5o Tsjechische kroon.

De visgebieden in Tsjechië worden in principe verdeeld in forelwateren, waar voornamelijk zalmachtige vis wordt gevangen en niet-forelwater, waar roofvis en niet-roofvis (karper) wordt gevangen. Voor karpervissers zijn de niet-forelwateren met name interessant. Populaire visgebieden zijn: de stuwmeren Orlík a Lipno, het Hnevkovická-stuwmeer, de Elbe bij de grens, het Mušovské-stuwmeer, Slezská Harta, Nechranice, Skalka bij Cheb en Hracholusky.

Visseizoen:

In forelwaters wordt van 16 april tot einde november gevist. Van 18 maart tot 14 juni zijn de niet-forelwaters beschermd gebied. Bij de afgesloten niet-forelwaters (stuwmeren, meren, dode rivierarmen, vijvers, verzakkingen en vismeertjes) wordt de beschermingsperiode verlengt tot 30 maart. In geselecteerde niet-forelwaters is de visvangst het gehele jaar door toegestaan. Roofvissen in niet-forelwaters mogen gevangen worden van 15 juni tot het einde van het jaar.
Enkele visorganisaties bereiden attractieve manifestaties voor toeschouwers voor, zoals het leegvissen van een vismeertje, het vangen van een karper met een hengel of specialiteiten, als carpteam-wedstrijden in “vang en laat zwemmen, waarbij het vooral om de trofee gaat en waarbij de nieuwste soorten aas gebruikt en uitgeprobeerd worden.

Tsjechische Visbond:

Secretariaat van de raad van de Tsjechische visbond
Nad Olšinami 31
100 00 Praha 10
Tel: 420-274 811 751
Fax: 420-274 811 754

Moravishe Visbond:
Sobéšická 83
614 00 Brno
Tel: 420-548 526 336
Fax: 420-548 523 437

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *