Dé Noordelijke Hengel- sportbeurs in Martiniplaza Groningen

frame-hengelsportbeurzenMartiniplaza Groningen staat op zaterdag 31 maart en zondag 1 april bomvol hengelsport, wanneer de 8ste editie van Dé Noordelijke Hengelsportbeurs plaatsvindt. Op deze twee dagen worden enkele duizenden hengelsportliefhebbers verwacht.

De exposanten hebben er zin in. Er is dan ook geen stand meer te krijgen voor de gezelligste visbeurs van Noord-Nederland, die na afwezigheid van vier jaar weer terug is in Martiniplaza. Ook het publiek raakt al lekker in de stemming. Een half miljoen noorderlingen pakken eind maart, begin april de hengels weer op om naar de waterkant te trekken. De beurs vormt zo een mooie aftrap voor het ‘visseizoen’.

Uitstekende mix

Met een grote diversiteit aan standhouders als groothandels, winkeliers, reisbureaus en verenigingen wordt de bezoekers veel fraais voorgeschoteld op het gebied van karpervissen, vliegvissen, zeevissen, roofvissen en witvissen, visboten, buitenboordmotoren, fishfinders en veel meer. De afwisseling van voorlichting, lezingen, demonstraties, producten, verkoop, eten en drinken, vormt twee dagen lang een uitstekende mix voor een lekker dagje uit voor het hele gezin. Je kunt je vergapen aan 13 meter lange carbonhengels, of een grote vis bevechten op de drilsimulator, of uitproberen hoe je een vliegenhengel hanteert.

martini-groningen-1

Primeurs

Vooraanstaande groothandels als Shimano, Pure Fishing en Daiwa-Cormoran komen met de beste en allernieuwste 2012-primeurs naar Groningen. Onder de nieuwtjes Berkley Nanofil vislijnen, de Daiwa IB-One beetmelder, molens als de Penn Affinity en Shimano Biomaster, Dynamite Baits karpervoer, het allernieuwste Rapala, Storm en Bass Assassin kunstaas en de wedstrijdhengels van Arvox, K-Don, St Croix, Faps en Verpa. Lund en Starweld brengen de beste en mooiste roofvisboten in beeld.

Veel van die nieuwe producten worden reeds verkocht en ook de beursbezoeker kan profiteren van dit actuele aanbod. Daartoe zijn er verkoopstands van bekende winkeliers uit het noorden zoals Titus Blom Hengelsport, Van der Kolk Hengelsport, Hengelsportcentrum Arnold, De Ara Hengelsport, Cees Bisschop Hengelsport en Bob’s Hengelsport. Ruim voldoende aanbod om dit voorjaar beslagen ten ijs te komen aan de waterkant.

martini-groningen-2

Lezingen

De beurs kent een interessant lezingenprogramma met bekende experts, waar iedere hengelsporter wat van kan opsteken. Verdeeld over diverse disciplines zijn dat onder meer Marco Kraal (karper en meerval), Bertus Rozemeijer (snoek), Jouke Jansma (roofvis), Peter Post (witvis), Jan vd Bovenkamp (zeevissen) en Bart vd Walle & Jouke Buissink (roofvis).

Ook beginnende hengelsporters

Volgens organisator Dirk Drent wordt het een ouderwets gezellige beurs met veel nieuwtjes, activiteiten en demonstraties. Er kan veel opgestoken worden tijdens de beurs. Ook voor de beginnende hengelsporters is de beurs een prima startpunt voor oriëntatie, advies, voorlichting en aanschaf. Zo geeft Hengelsportfederatie Groningen Drenthe informatie over interessante visgebieden en op de castingbaan kan er een hengeltje uitgegooid worden onder leiding van ervaren vliegvissers. Op de beurs is er tevens aandacht voor Street Fishing (roofvissen midden in de drukke steden), een tak van sportvissen die steeds meer animo krijgt. Er is een grote waterbak aanwezig waar diverse kunstaasdemonstraties gegeven worden.

martini-groningen-3

Maak kans op € 250,-

Met een bezoek aan Dé Noordelijke Hengelsportbeurs 2012 maken bezoekers kans op € 250,- of 1 van de 10 jaarabonnementen op Beet Sportvissersmagazine. Een bon hiervoor kan gedownload worden op www.hengelsportbeurzen.nl/acties.

martini-groningen-4

Trapt u af naar een mooi hengelsportseizoen?

Het hengelpubliek in het noorden kan zich dus weer opmaken voor een inspirerend uitje op hengelsportgebied aan het begin van het nieuwe hengelsportseizoen. De beurs biedt een totaalpakket voor zowel de recreatievisser als de sportvisser. Details over de invulling van de beurs op www.hengelsportbeurzen.nl

Naam: Dé Noordelijke Hengelsportbeurs
Data: zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2012
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Martiniplaza Groningen, Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *