Hype rondom Hengelsporthoofdstad

frame-vismaVisma zorgt met zoektocht naar beste visstek van Nederland voor opwinding in de hengelsport. Ruim 200 inzenders hebben tot op heden al gehoor gegeven aan de oproep van Visma om hun stad of dorp te nomineren voor de prestigieuze titel ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Gemeentebesturen, hengelsportverenigingen en hengelsporters voeren door middel van oproepen, speciale websites en hyvespagina’s massaal actie om stemmen te werven voor de eigen woonplaats. Inmiddels tekent zich onder de inzenders duidelijk een aantal koplopers af.

Sinds de oproep van Visma in november 2010 is er een ware hype ontstaan rondom de wed-strijd. Uit alle provincies van Nederland stromen de inzendingen binnen. Jong en oud, man en vrouw, hengelsport leeft in Nederland, blijkt uit de grote hoeveelheid deelnemers. Tot op heden zijn 67 gemeenten ingezonden door haar hengelsportaanhangers. Uit de statistieken blijkt dat actievoeren helpt. De plaatsen waar de actie actief wordt gepromoot staan vooralsnog aan kop.

Deelnemen is nog steeds mogelijk. Hengelsportliefhebbers hebben tot 20 februari de gelegen-heid hun stad of dorp in te zenden via www.visma.nl/hengelsporthoofdstad. Voor deelname dient slechts een aantal meerkeuzevragen beantwoord te worden. Inzenders wordt niet ge-vraagd naar gevoelige informatie als de favoriete visstek, maar er wordt wel een aantal korte vragen gesteld om in kaart te brengen hoe het met het hengelsportcomfort en de visvriende-lijkheid van de gemeente gesteld is.

Tussenstand onthult tijdens persconferentie

Op maandag 17 januari 2011 organiseert Visma een persconferentie in Ahoy Rotterdam. De bijeenkomst staat in het teken van nieuwe producten die op de beurs te vinden zullen zijn, maar presenteert de aanwezige pers ook een tussenstand in het kader van de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Het onthullen van de tussenstand is bedoeld als stimulans voor de koplopers om hun voorsprong te bestendigen en een motivatie voor overige gemeenten om extra inzendingen te genereren.

Visma 2011

Visma 2011 vindt plaats van 31 maart tot en met 3 april 2011 plaats in Ahoy Rotterdam. De 43e editie van de grootste hengelsportbeurs van Europa is het podium waar de prijs aan de Hen-gelsporthoofdstad van 2011 wordt uitgereikt. Aanhakend bij deze titel en de campagne waarin vissen in de stad centraal staat, zijn op de beurs ook veel andere nieuwe items te vinden zoals de ‘Wall of Fame’ en bewegwijzering in de vorm van straatnamen. Uiteraard krijgt de Hengelsporthoofdstad van 2011 ook een eigen straatnaambord op het hoofdpad van de beurs.

Traditiegetrouw telt Visma ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detaillist, boten en toerisme. Zij presenteren nieuwe producten, koopjes en verre visvakanties aan ruim 20.000 bezoekers. Daarnaast kent de beurs een overvol programma met lezingen en workshops.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *