Visverslag sessie nachtvissen

Visverslag sessie nachtvissen

Eindelijk was het dan zover, na het er 2 weken over gehad te hebben met mijn vaste vismaat Michel, besloten we een nacht te gaan zitten op een klein maar langgerekt water in ons dorp. We wisten dat de vangsten tegenvielen dit najaar, maar met het motto “thuis vang je ze niet” besloten we om op maandag 6 november een poging te wagen. In de middag rond 14.00 hadden we afgesproken bij het water. We wilden rustig de tijd hebben om wat stekken te bekijken en alles voor het donker klaar te maken.

Het weer was prachtig overdag

Het weer was prachtig overdag

We hadden 2 dagen redelijk goed gevoerd, omdat we wilden proberen om de topvis van het water te vangen. Nu, in het najaar, moet dit kunnen, dachten we. We hielden het weer goed in de gaten en hoopten daaropin te kunnen spelen. Toen we begonnen met plannen zag het weer er prima uit. Dagtemperaturen van 12/13 graden en een nachttemperatuur van 6/7 graden. Naarmate de week vorderde werd de temperatuur alleen maar slechter. Maar omdat allebei aan de weekenden zijn gebonden en deze dagen al vrij genomen hadden van het werk, besloten we om nu toch nog een laatste nacht van het jaar te pakken. Met het vooruitzicht van een koude dag en een nacht met vorst, hadden we er toch veel zin in en we hadden een goed gevoel bij de stekken die we gekozen hadden.

Eerst nog even lekker hamburgers maken

Eerst nog even lekker hamburgers maken

Op maandag scheen het zonnetje en hierin was het zelfs een beetje warm te noemen (12 graden). Met goede zin en een glimlach op het gezicht pakte ik de auto vol en reed naar het water. Eenmaal aangekomen bij het water scheen de zon volop en het water lag er mooi bij; dit gaf vertrouwen!

Eenmaal aangekomen bij de swim gingen we spots zoeken… Dat is en blijft lastig in dit jaargetijde, onder meer vanwege het wier dat afsterft en blad dat overal ligt. Ik had na 20 min mijn plekken gevonden die ik die avond zou bevissen. De hengels lagen op de plek, de tent stond klaar en het was wachten op de avond die zou vallen. Tegen 17.00 begon het donker te worden. De bbq ging aan en de hamburgers kwamen tevoorschijn …. Dit beloofd een mooie avond te worden! Gezelligheid, bbq en de maan die in al haar trots en glorie scheen. Tegen 19.00 lagen we in de slaapzak; OMG wat was het koud! Niet wetende dat het die nacht -2.5 zou worden….

Tegen 23.00 lagen we allebei in een diepe slaap. Tot onze verbazing kregen we om 23.30 de eerste piep. “Dit belooft iets goed” bedacht ik me…. Na een korte rij van piepen schrok ik wakker; dat klinkt als een run! Dit viel tegen; het waren een paar eenden die de voorplek aan het leegroven waren. Dit herhaalde zich ongeveer vier keer die nacht en van slaap kwam er weinig.

Gebroken werden we die morgen weer gewekt door een paar eenden. Het was grauw, koud en mistig buiten… snel kroop ik de slaapzak weer in… er was immers een zonnige ochtend beloofd! Na kort overleg besloten we tot een uurtje of 13.00 te blijven zitten. De zon moest zich toch een keer laten zien?! Tegen 11.00 liet ze zichzelf zien…

gebroken werden we vroeg wakker...nog steeds zonder vangsten

gebroken werden we vroeg wakker…nog steeds zonder vangsten

De zon scheen in ons gezicht, de wind deed haar best en vol vertrouwen zaten we te wachten op de eerste vis. Die bleef uit… Na een vermoeiende, maar toch erg gezellige dag / nacht was er niks gevangen.

Met neergebogen hoofden, vermoeide ogen en slaaptekort besloten we dat dit water nog niet van ons af is; we komen zeker terug…!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *