Vanaf nu: het hele jaar nachtvissen!

frame-ksnDe datum maandag 01 OKTOBER 2012 zal een historische datum in de geschiedenis van De KSN zijn. Vanaf 1 oktober 2012 is het namelijk zo ver! Het hele jaar door nachtvissen!

Dit is reeds het 11e jaar dat De KSN als buitengewoon lid is aangesloten bij sinds 2002 De NVVS en later per 01 januari 2006 van Sportvisserij Nederland.

Vanaf dag 1 van haar buitengewoon lidmaatschap heeft De KSN tijdens elk denkbaar formeel en informeel overleg met bestuurders van zowel Sportvisserij Nederland en als haar federaties aangegrepen om het jaarrond nachtvissen onder de aandacht te brengen en soms voor de heren bestuurders tot vervelens toe onder de aandacht te houden.

Nachtvissen

Het aantal uren dat vele vrijwliggers van De KSN hierin gestoken hebben tegen wat aanvankelijk een strijd tegen de bierkaai leek, is niet te achterhalen maar na vele vele honderden uren lobbyen, zeuren, zeveren, drammen en beuken, was er in 2005 al een eerste doorbraak :

De in nauwe samenwerking met de KSN door Marco Kraal geschrevene brochure van de NVVS: Nachtvissen, sportvissen bij nacht en ontij

In de jaren daarna werden op lokaal niveau ( een enkele Hengelsportvereniging en soms een federatie ) de mogelijkheden voor de nachtvisserij verder uitgebreid.

Om uiteindelijk te leiden tot : 01 OKTOBER 2012 JAARROND NACHTVISSEN !

Let op: in een aantal wateren waar het wettelijk is toegestaan heeft de visrechthebbende een extra nachtvistoestemming verplicht gesteld. Informeer bij de lokale visrechthebbende voor u gaat nachtvissen. Of het nachtverblijf met een schuilmiddel is toegestaan, is per gemeente geregeld. Raadpleeg hiervoor de APV van debetreffende gemeente.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *