PB review – Control the energy

frame-pbproductsOmdat ik de laatste jaren veelal viste op wateren met ruige obstakels stond het gebruik van nylon hoofdlijnen bij mij op een laag pitje. Ik mocht de karpers er immers geen meter ruimte geven. Daar kwam echter verandering in toen ik wat meer op de Belgische kanalen ging vissen. Doordat het water daar steeds in beweging is door de scheepvaart en de stroming had ik veel last van valse piepen wat mijn nachtrust niet echt bevorderde. Nachtrust die ik hard nodig heb omdat ik gemiddeld zo’n 5 nachten per week vis en daarnaast samen met mijn vader ook nog eens zo’n 50-60 uur per week werk om ons timmerbedrijfje draaiende te houden.

Het werd dus tijd om met oude vertrouwde High Tensile Monofilament te gaan vissen . De rek in deze lijnen vangt de golfslag op waardoor valse piepjes gereduceerd kunnen worden. De Control hoofdlijn van PB Products moest deze klus klaren.

 

foto1

Bart Voeten met een Belgische kanaalreus.

Control is een stevige nylon hoofdlijn met een zacht karakter waardoor hij soepel van de spoel afloopt en geschikt is voor het maken van verre worpen. De schuurbestendigheid is verrassend goed, vooral bij een hogere diameter hoofdlijn zoals bijvoorbeeld 0.38mm of 0.43mm. Bijkomend voordeel van deze dikkere nylon varianten is dat ze zwaarder zijn dan de wat dunnere lijnen. Hierdoor zal deze lijn mooi plat op de bodem gaan liggen, mits deze voldoende tijd krijgt om af te zinken en je gebruik maak van een lichte waker.

Dit is van groot belang als je met schuwe karpers te maken hebt. Ondertussen gebruik ik de lijn dus niet enkel meer op kanalen maar ook op plassen naar volle tevredenheid.

De groene kleur valt nauwelijks op onder water, en is dus in elk watertype inzetbaar.

 

foto2

Bij dergelijke scheepvaartproblemen is het gebruik van nylon hoofdlijnen een absolute must!

Control word geleverd in blik zodat de lijn niet verouderd door uv-straling en je dus zeker bent dat de lijn die je opspoelt in prima conditie is. Verkrijgbaar in 1250 meter, 0.30mm, 0.35mm, 0.38, en in 1000 meter 0.43mm.

Geef deze hoofdlijn het vertrouwen waardoor ook jij alle situaties onder controle zult hebben.

Bart Voeten

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *