HVR nu nog karpervisser- vriendelijker!

frame-nieuws

Met name karpervissers praten over gewichten en vissen vaak meerdaagse sessies. In HVR (hengelvangstenregistratie) zijn naast lengtes nu ook de kilo’s te vermelden. Een meerdaagse sessie invoeren is ook mogelijk gemaakt.

In de karperwereld draait het veelal om de ponden. Niet vreemd natuurlijk want een karper van 15 kilo zegt de meeste vissers meer dan een karper van 90 cm. Karpers worden vaak al tijdens de dril ingeschat en de potentiële ponden worden luidkeels geroepen alsof de vissers een marktkraam hebben. Gerenommeerde zwarevissenvangers en de meeste Belgische karpervissers praten al over kilo’s in plaats van Nederlandse ponden. Speciaal voor de karpervissers is het mogelijk gemaakt om naast de lengte ook gewichten in kilo’s te vermelden bij hun vangsten. Als je zelf met ponden werkt, dan even delen door 2 en je kunt de kilo’s invoeren.

Fanatieke karpervissers verblijven wel eens een aantal dagen aaneengesloten aan het water. Achteraf hoeven ze niet meer iedere dag als sessie in te voeren, maar kunnen gewoon aangeven dat ze een meerdaagse sessie gevist hebben. Starttijd en dag evenals eindtijd en dag worden ingevuld en klaar is kees.

Ga snel naar www.vangstenregistratie.nl en voer die karpers in!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *