Haak verwijderen

frame-rodekruisBij het knopen van een onderlijn kan het wel eens misgaan. Je trekt de knopen goed strak en dan opeens glipt de haak uit je hand rechtstreeks in je vinger… Wat doe je? Ga je naar het ziekenhuis of laat je je terplekke door je behulpzame karpervrienden helpen? Juist….

…dat doen we dus zelf. Hieronder een mooi overzicht hoe je dit stap voor stap als échte mannen oplost.

foto1

Het is een mooie beursdag in November als Bart bij mij de stand op komt lopen en me zijn vinger laat zien waarin een prachtige haak maatje 6 steekt. De haak heeft geen bot geraakt want ook de haakpunt is te zien. Na  zeer kort beraad en wat bemoedigende woorden plaatsen we hem op een stoel op de stand en gewapend met een tang duwt Remco de haak met één soeple beweging helemaal door de vinger heen.

foto2

Het is even op je tanden bijten, je loopt wat rood aan en krijgt het warm, je vloekt nog een keer máár we zijn op de goede weg. De haak steekt nu helemaal door de vinger heen.

foto3

Goed, nu de haak er helemaal doorheen steekt, is het zaak de haaksteel door te knippen met een scherpe kniptang, waarna de haak eenvoudig uit de vinger kan worden verwijderd.

foto4

Nog even 1 keer op je tanden bijten en voilà..de haak is uit je vinger. Even wat jodium of betadine op de wond en nog even rustig blijven zitten.

Tip:

Verwijder een haak niet zelf. Je kúnt flauwvallen en ook duw jezelf een haak nooit snel door je vinger. Je probeert het eerst voorzichtig maar merkt al heel snel dat het erg pijn doet. Het moet in 1 soepele snelle beweging gaan. Vertrouw je het niet, ga dan naar het ziekenhuis waar zij hem waarschijnlijk op dezelfde manier verwijderen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *