Vooruitblik Karper nr 53

frame-dekarperWe beginnen in Karper 53 met een prachtig, inspirerend artikel van Saron Debets, over zijn strandvisserij op recreatieplassen. En daar valt heel wat achter het riet en tussen de zwemmers door te halen! Verder in dit nummer het tweede artikel in de nieuwe onderwaterserie ‘Down under’ van Rob Hughes. We hebben heel veel positieve reacties op dit artikel gekregen en op de redactie is een groot aantal brandende onderwatervragen binnengekomen, waarvan er een aantal zeker beantwoord zal worden in de komende nummers. Dus blijven insturen! Minder positief zijn de berichten van het storten van (licht)verontreinigd slib in mooie heldere zandwinplassen. Plassen met vaak prachtige, oeroude karpers en hun biotoop lijkt daardoor resoluut te veranderen, als er geen actie wordt ondernomen. Kortom, op zijn zachts gezegd verontrustende berichten waar we niet blij van worden. Lees meer hierover in de rubriek ‘Tussen Pen en Boilie actueel’. Tot slot ook nog een zeer interessant artikel van onze Franse Karper-auteur Jean Pierre Becker over de vidange (leegloop) van Orient, afgelopen najaar met unieke (lucht)foto’s en een schat aan ongekende informatie. Heel veel lees- en kijkplezier,

foto1

 

foto2
Je kijkt je ogen uit wanneer je aan het vissen bent op drukke recreatieplassen; je ziet er niet alleen de (naakt)strandgasten (zeer vervelend soms…), maar ook supermooie karpers over de ondiepten schuiven. Tijd om de lijnen nat te maken dus!

foto3
Zoals altijd besteden we aandacht aan de beste en/of meest effectieve rigs. Deze keer zie je duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je kunt scoren met de shokka-rig en het running lead system.

foto4
Karpervissen bestaat niet alleen uit scoren en megavangsten; voor een groot deel draait het ook om geloof en bijgeloof. En wie anders kan dat beter verwoorden dan onze eigen Gerard Schaaf, berucht/beroemd om zijn prachtig geschreven anekdotes en verhalen?

foto5
Stuur jouw mooiste, leukste of raarste ‘karperfoto’ in en win schitterende prijzen!

foto6
Waarschijnlijk droomt iedereen er wel eens van dat hij onder water zou kunnen kijken en met behulp van fish finders, camera’s en duikuitrustingen lukt dat best aardig. Maar het wordt je natuurlijk wel heel fraai op een presenteerblaadje aangeboden als ze gewoon een compleet meer laten leeglopen; je struikelt dan werkelijk over een schat aan informatie!

foto7
In het tweede deel van onze Down Under onderwaterserie zien we hoe de karpers zich in en om het wier gedragen en hoe we daar het best op in kunnen spelen met onze strategieën en rigs. En niet te vergeten met de speciale Parachute Rig!

foto8
Ook minder bekende vissers/auteurs mogen schitteren in de rubriek ‘Mijn Superkarper’. Stuur dus in die superkarper/vangst van jou en wie weet wordt jij wel geselecteerd de volgende keer!

foto9
Nee, Heidi, Giselle, Katja en Nicolette zijn niet plotseling 10 kg aangekomen; we hebben het natuurlijk over geschubde karpermodellen, met dat heerlijke maatje meer!

foto10
Altijd actueel en informatief over alles wat maar met karpervissen te maken heeft!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *